Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 27 august 2016

Geanta buclucașă și hotărârea de a purta „totul din piele”


(Sursa fotografiei aici)
Cine spune că își cumpără geantă și încălțăminte din înlocuitori datorită principiilor ecologiste exagerează.
Din rațiuni economice, renunțăm la genți de piele, dar strategia verifică perfect zicătoarea: „Ieftin la tărâțe și scump la făină”.
Cu ochii și urechile minții o aud pe una dintre cele mai bune prietene făcându-mi educație financiară:
-Draga mea, suntem prea sărace să ne cumpărăm lucruri ieftine!
Apoi mă revăd ducându-mă la serviciu cu geanta neagră din înlocuitori. Imita bine pielea, de aceea, bizuindu-mă pe lipsa de vigilență a cunoscătorilor, eram foarte mândră de ea. Forma era elegantă, spațioasă, ușoară. Cele două fermoare îmi asigurau bunurile de răufăcători, iar buzunarele interioare erau ascunzătorile comorilor mele.
La urcarea în autobuz am tras fermoarul să-mi plătesc biletul. Acesta s-a prins în căptușeala genții mele noi și s-a blocat. Șoferul îmi întinse biletul și așteptă banii în zadar. „O fi zicând că nu am bani să-i plătesc”, gândesc, în timp ce prima lacrimă a rușinii apare în ochii mei. El, răbdător ( a mai văzut doamne care nu-și găsesc banii de bilet din cauza rujurilor, fardurilor, creioanelor de ochi) îmi face semn să avansez și să plătesc la coborâre.
Intru în panică. Trebuie să rezolv problema în 10 minute. Mi se pare că toată lumea mă privește curioasă și contrariată. Mă așez pe scaun și trag cu putere. Căptușeala se rupe de tot, fermoarul și el, dar am cu ce plăti.
A fost ultima geantă din înlocuitori pe care mi-am cumpărat-o, mai ales că se scorojise și vopseaua pe sacoul meu alb de început de an școlar cât am tras să pot lua banii din portofel!
Acum, mă gândesc să fiu în pas cu toamna. Dacă frunzele se îngălbenesc, să-mi cumpăr o geantă galbenă din piele, Lorena, pentru că așa se numește o colegă dragă mie.
-Aceasta este geanta mea, Lorena, să fac prezentările în cancelarie, iar colegii să mă corecteze în cor:
-Doamna profesoară Lorena nu este aici!
 Gândul că geanta este produsă în Italia este reconfortant: Cu siguranță că nu mai are căptușeala ruptă sau materialul acesteia de calitate nu se va destrăma la prima atingere a dinților ascuțiți ai fermoarului.
Cele două compartimente îmi vor permite să nu amestec actele cu finanțele și cosmeticele, în timp ce în buzunarul din spate prevăzut cu fermoar îmi voi pune telefonul să-l am la îndemână.
Cu geanta mea ruptă din soare, aur topit, gutuie parfumată, măr de aur, mă voi sui încrezătoare acum în mijloacele de transport în comun. Ea va deveni o parte din decorul autumnal și îmi va asigura succesul printre elevi și colegi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu