Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 13 august 2016

Nevoia de „proptele”

(Sursa fotografiei aici)
Cine ar fi crezut că omul va crea pomul promis omului în Rai de către Dumnezeu, care să rodească diferit pe fiecare creangă?
Iată că un cercetător de la  Universitatea Syracuse, a obținut pomul multifructifer din care recoltează 40 de soiuri de fructe diferite: nectarine, prune, piersici, cireșe și alune, iar primăvară florile sale multicolore reprezintă un adevărat spectacol, conform informațiilor oferite de această sursă.
Pomul încercat își poartă povara fructelor cu efort supraomenesc, neavând nevoie de proptele. El depune eforturi supraomenești să-și mențină crengile grele legate de trunchiul său, să le hrănească și să le protejeze. Pomul „lăudat” are nevoie de proptele, chiar și când nu are fructe. Crengile sterpe îi par de plumb și pretinde susținere în tot ceea ce face.
Există pomi încercați de viață. Sunt copăceii aceia crescuți în spiritul muncii, fără să fie aplaudați la apariția primei frunze, a primei flori sau a primului fruct. Ei știu că aceasta este menirea lor: să împrospăteze aerul, să ofere frumusețe, să dăruiască frunze, să le fie suport păsărilor pentru cântec și cuib, în timp ce pomii „răsfățați” au impresia că li se cuvine totul. Ei își însușesc proptelele tovarășilor încărcați de rod, care le-ar merita și aruncă pietre în crengile roditoare ale celor din jur ca să le frângă înainte de a se coace, pentru a nu se vedea cât sunt de sterpi!!!
Pomii „trișori„ se amestecă printre cei roditori, se erijează în conducătorul sau reprezentantul lor pentru a se mândri cu fructele întregii livezi. E scandalos ca pom să te lauzi cu proptelele ce ți-au fost puse, când a vorbi despre ele echivalează cu „a discuta despre funie în casa spânzuratului”, dar anumiți „pomi” sunt complet lipsiți de discernământ!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu