Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Răutatea gratuită cel mai grav handicap



Răutatea gratuită este cel mai grav handicap uman, fiindcă este o carte de vizită asumată de posesorul ei.
Ea se manifestă sub diferite forme: intrigi, invidie, injurii, calomnii și spune totul despre cel care o mânuiește, nu despre cel asupra căruia este îndreptat jetul ei mizerabil. Una este să alegi să fii murdar, să te tăvălești prin noroi, și alta să se arunce cu noroi în fața ta.
În general cei care sunt prea săraci pentru a dărui lucruri bune, oferă răutăți gratuite. Uneori le ambalează frumos, ca surpriza să fie și mai șocantă sau le prezintă în forma lor brută, soioasă.
Orice s-ar întâmpla nu este recomandabil să răspundem răutății cu alte răutăți și mai mari. Lanțul slăbiciunii va deveni interminabil...
Mai bine să ne prefacem că nu am înțeles ofensa sau să ne uităm mirați în jur, dând de înțeles că nu pricepem pentru cine era coletul.
Și mai rușinos este faptul că unii acceptă să fie curieri ai răutății gratuite, iar după ce și-au îndeplinit misiunea se declară satisfăcuți, așteptând recompensa, iar recompensa poate fi ceea ce au distribuit...
Pare un nonsens, dar pentru anumiți oamenii este cool să ducă la extrem răutatea personală și să o ofere gratuit celor din jur. Să ne fie milă de astfel de oameni fiindcă sunt bolnavi. Au sufletele uscate. Și ce poate fi mai dureros decât atât???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu