Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 24 mai 2017

Alungați sentimentul de vinovăție din suflet!

Și sufletele se cariază, de cele mai multe ori din interior. Sentimentul de vinovăție face ravagii devastând totul în jur!
Ne simțim vinovați de nefericirea altora, de nedreptățile care se fac în prezența noastră, de libertățile pe care ni le permitem uneori să ieșim din rutină și să ne compensăm frustrările.
Sentimentul de vinovăție ne copleșește total, încât viața devine o povară și este păcat să se întâmple așa...
Iar cel care caută un vinovat pentru tot ceea ce i se întâmplă și nu este în stare să înfrunte viața cu bune și cu rele dă dovadă de mare slăbiciune.
În relațiile dintre oameni, multe lucruri sunt iminente. Chiar și coflictele pot fi de neoprit. O vorbă interpretată eronat, o stare tensionată, un gest care scapă de sub control aprinde focul disputei.
A recunoaște eroarea este o soluție optimă, a te chinui cu sentimentul vinovăției este sadic! Retrospectivele pline de reproșuri zdrobesc sufletul și sunt inutile. Nimic nu mai poate fi corectat.
Eu nu cred în teoria conform căreia „Dumnezeu ne pedepsește după greșelile noastre”, fiindcă sunt sigură că dacă ar face asta, am muri în mod cert toți oamenii. Prin urmare, nu putem fi vinovați de păcatele, greșelile și lipsurile noastre la nesfârșit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu