Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 25 mai 2017

Cel mai bun ulei pentru motorul vieții: inima

Metaforic vorbind, de ce-o fi inima atât de importantă pentru viață? Pentru că omul adevărat pune un gram din inima lui în tot ceea ce face, de aceea și există în limba română multe expresii legate de inimă:
-a avea inima de piatră/gheață
-a pune la inimă
-a-i seca inima de durere
-a-și călca pe inimă
-a fi cu inima grea/ușoară
-a i se rupe inima de mila cuiva
-a avea inimă/a nu avea inimă
Tot metaforic vorbind pot exista oameni fără inimă, dar din punct de vedere biologic NU.
Biologic vorbind, inima este motorul organismului. Când motorul încetează să funcționeze, ne pierdem viața. Inima preia sângele încărcat cu oxigen și substanțe nutritive și-l pompează spre celelalte organe.
„Motorul” distribuie eficient combustibilul în corp ca acesta să rămână viu; mâinile și picioarele să se miște, ochii să vadă, urechile să audă, creierul să conștientizeze.
Un studiu recent a demonstrat că 50% din numărul deceselor din Europa sunt cauzate de bolile cardiovasculare, de aceea avem îndatorirea să nu lăsăm să se gripeze motorul organismului. Uneori contribuim la îmbolnăvirea inimii noastre prin expunerea ei stresului, supărărilor, dar și obiceiurilor nesănătoase de viață.
Iată cum grăbim motorul vieții să se oprească:
1) printr-o viață sedentară și o alimentație defectuoasă, care duce la obezitate. Kilogramele în plus, dincolo de faptul că sunt inestetice, fac ravagii în organism: favorizează diabetul, cresc colesterolul și tensiunea arterială.
2) fumatul duce la depunearea grăsimilor pe pereții arterelor și îngustarea acestora.
3) colesterolul și trigliceridele mărite.
Dacă pentru mașinile noastre cumpărăm cel mai bun ulei pentru a prelungi viața unor fiare și pentru inimile noastre să cumpărăm neîntârziat cel mai bun ulei, KORIL, aurul vieții!
Vorbind deschis, cu o moarte suntem datori de la naștere, dar la fel de datori suntem să ne ferim de o moarte prematură sau de una în chinuri.
Infarctul de miocard este una dintre cele mai severe afecțiuni ale inimii. Uleiul de krill luat în mod regulat ne scapă de:
-durerea atroce din piept, care se răspândește în întreg organismul
-senzația de strangulare și de „aer cu porția”
-palpitații
-neliniștea cauzată de conștientizarea morții iminente
-greață
-transpirații reci.
Accidentul vascular poate transforma omul într-o legumă, într-o secundă. Investind 35, 90 de lei într-o ungere de excepție a inimii pe lună, ne ferim de:
-tulburări ale vorbirii
-slăbirea membrelor, până la paralizia lor și pierderea independenței, lucru foarte, foarte grav. Un om paralizat este pe jumătate mort, pentru el viața reprezintă un calvar, dar este și o povară pentru cei care-l îngrijesc.
-asimetrie a feței, căderea colțului gurii, aspect dizgrațios
-dureri atroce de cap.
Acțiunea providențială a uleiului de krill constă în reglarea colesterolului și trigliceridelor, menținerea unei tensiuni arteriale de aviator și apărarea organismului de bolile cardiovasculare care provoacă o moarte atroce, iar înainte de sfârșitul dramatic transformarea omului într-o legumă, pierderea stimei de sine și a capacității de autoservire.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu