Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 9 august 2017

Povestea de iubire dintre fata săracă și domnitorul sângeros

Într-o lume guvernată de prejudecăți, ce șansă ar avea o fată săracă, a cărei frumusețe, susținută activ de esență de personalitate, să fie remarcată și divinizată de un domnitor sângeros?
De câte ori nu am auzit acel: „Leagă-ți iapa un' ți-e teapa!” cu valoare general-valabilă prescris nemilos ca rețetar de viață celui care iubește pe cineva dintr-o clasă socială superioară sau inferioară.
Și Slavici transmitea prin intermediul personajelor sale același mesaj: "Nu te face, fata mea, pui de cuc în cuib de cioară!”
Iubirea adevărată transcende orice bariera, iar povestea de iubire dintre Vlad Țepeș și Katharina Siegel, fiica săracă a unui umil țesător, demontează prejudecățile conform cărora fecioara de la baza piramidei sociale nu va întâlni niciodată prințul călare pe cal alb din vârful piramidei, care să-i pună lumea la picioare!
Dar imprevizibilul s-a produs. Domnitorul a văzut cositele de aur și ochii albaștri ai fetei inimoase și de o frumusețe răpitoare care se chinuia să împingă o sanie mare si grea din lemn, plină cu provizii pentru soldați, iar imaginea l-a cucerit pe viață!
Oricâți soldați ar fi fost acolo să împiedice impactul emoțional pe care prezența acelei fete brave l-a avut asupra inimii sângerosului voievod, nu ar fi putut!
Povestea lor demontează o altă prejudecată: iubirea adevărată se consumă numai și numai în cadrul căsătoriei, instituție sfântă! Dar câți nu-și sparg reciproc capetele, nu se înjunghie reciproc pe la spate și nu sunt dușmani de moarte care dorm în același pat, stau la aceeași masă și poartă același nume???
Deși domnitorul își ieșea din minți când o vedea seara prin oraș și era în stare să ucidă de dragul ei, iar ea i-a dăruit mai mulți copii, nu s-au putut căsători niciodată!
Se spune că domnitorul a cerut dispensă pentru a divorța de prima sa soție, Anastasia Holszanska, iar acesta s-ar fi aruncat dintr-un turn să lase drum liber iubirii celor doi, dar providența a împiedicat din nou domesticirea unei flăcări pătimașe la adăpostul căminului: întemnițat la Buda, de către Matei Corvin i se promite eliberarea, dacă acceptă căsătoria silită cu mătușa acestuia, Elisabeta Corvin de Hunyad.
Voievodul nu se poate abține și mai face doi copii cu iubirea vieții sale, Katharina!
Când nevestele negustorilor pedepsiți de domnitor au prins-o, au legat-o de stâlpul infamiei și i-au tuns codițele, Țepeș a răscumpărat cu aur una dintre cozile iubitei sale și a păstrat-o până la moarte pe o pernă scumpă din catifea, pe care nu avea voie să o atingă nimeni! Se spune că ultima dorința a domnitorului sângeros a fost să i se pună în mormânt pernița cu cosița de aur a celei pe care a iubit-o toată viața.
După ce Dracula a pierdut tronul, au putut trăi în sfârșit puțină vreme împreună fiind fericiți alături de copiii lor. După asasinarea singurului bărbat din viața sa, Katharina s-a retras la mănăstire unde și-a petrecut în lacrimi restul vieții...
O iubire mare transcende barierele de orice tip și demontează un munte de prejudecăți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu