Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 26 august 2017

Totul are un preț!

Totul are un preț și nimeni nu-l înțelege mai bine, decât cel care-l plătește! De la lucrurile mărunte, pe care nu le băgăm în seamă, la aspectele de viață și de moarte ale existenței, nimic nu rămâne neplătit.
Ești un om fin și s-a dus vestea despre asta? Nu puteai să-ți faci antireclamă mai mare de-atât! Vor profita toți de faptul că nu-ți place să te cerți, că detești să sâcâi și să pui întrebări incomode și ca să nu te schimbi, te vor lua ei la bani mărunți...
Te pricepi și ești capabil? Vei primi ceea ce este mai greu de făcut, pentru că poți și trebuie să trăiască și cei care pot mai puțin!
Ai talent din belșug! De acord, ți se recunoaște asta, dar să-ți accepți bărbătește înfrângerea fiindcă „muncește și el săracul și trebuie încurajat și nu crezi că s-a străduit mai mult cel lipsit de har decât tine?”
Fiindcă ai două cămăși, ai acceptat cu drag să oferi una celui care nu are? Ei, află că va trage și de cea pe care o ai pe tine, deja ți-a prins slăbiciunea.
Răutatea are prețul ei, toți fug și detestă oamenii răi, bunătatea are preț dublu, toți au impresia că au primit invitația să-și bată joc...
Nu am scris asta să te îndemn să te schimbi, dacă ești un om bun și să îngroși rândurile celor răi, ci să te îndemn să dai de veste din când în când că ești conștient de prețul pe care-l plătești și să le mai bați obrazul celor din jur care sunt gata să te devoreze fiindcă ești dulce ca mierea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu