Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 9 februarie 2018

Proba de foc a eroismului acestui popor...

Proba de foc a eroismului acestui popor este încăpățânarea cu care supraviețuiește gazării economice în masă. Parțial ne merităm soarta fiindcă ne încredințăm viitorul în mâinile celor care ne-au vândut de nenumărate ori. Este suficient să ni se întindă câteva bucăți de zahăr de o mână mincinoasă și suntem cuceriți pe deplin. Ne-am deprins să fim umiliți, terorizați, jefuiți și să nu ne plângem, să nu oferim satisfacție celor din jur!
Ne-am deprins să nu recunoaștem cât ne-a fost de greu ani de-a rândul, căci gazați economic am fost din comunism, iar experimentul pare să nu înceteze.
Încă nu-mi pot stăpâni furia, când cineva îndrăznește să spună ce bine a dus-o el în comunism! Poate activiștii de partid, care aveau acces la magazine speciale și dispuneau de cantine pentru „elite”.
Oameni buni, chiar ați uitat cum vi se cearea socoteală și pentru viteii din curte, pe care nu aveați voie să îi tăiați? Să zicem că vițelul cel gras se taie doar la întoarcerea fiului risipitor, dar cu pâinea noastră cea de toate zilele și cu zahărul și uleiul ce au avut?
Știau că românul este inventiv și muncește în plus să supraviețuiască. Știau că face totul ca să nu-i lipsească nimic de pe masă copilului!
Întotdeauna între noi, cei gazați, răbdători și muncitori și ei, șmecherii aflați la conducere a fost un abis, iar naivii care au crezut in egalitate și s-au îndreptat către marginea prăpastiei au fost înghițiți de hău. Noi, cu mintea sau cu brațele noastre  le întreținem lor luxul și este terifiant că în loc să luăm atitudine împotriva lor, ne sfâșiem între noi!
Ei, domnii, împart proviziile și bogățiile țării și taie din porțiile noastre amărâte să-și rezerve proviziile de mâine. Acum își asigură mijloace de subzistență pe câteva sute de ani de parcă ar fi veșnici! Ei au salarii fabuloase fiindcă nu se duc la serviciu, iar cine se duce este obligat să aducă bani de-acasă!
Din păcate, proba de foc a eroismului de a rezista genocidului economic nu ne face cinste nu prin sublima inventivitate pusă în slujba supraviețuirii, ci prin ușurința cu care ne lăsăm păcăliți. Este timpul să construim o lume mai bună și să începem cu alegerea corectă a liderilor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu