Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 5 martie 2017

Dragă mamă,

Pentru că tu mi-ai dăruit viața, m-am gândit să-ți ofer un cadou viu de ziua ta, un dar cu viață, mamă!
Ce putem să ne dăruim unii altora, decât viul, căci dacă este să judecăm drept, nu metalele neînsuflețite sau bunurile scumpe sunt cele mai de valoare, mamă, tu m-ai învățat asta, îți amintești?
Un copil, un nepot, o floare care să nu se ofilească în câteva zile, sentimentul de recunoștință ce ține toată viața și de ce nu ecosphere?
Universul dragostei mele într-o spheră de viață!

Soarele, algele, creveții, bacteriile și nisipul îți vor declara mereu cât te iubesc de mult, mamă! Ele vor sta în camera ta așteptându-ți mângâierile privirii, ale mâinilor măiastre și ale sufletului.
Mărțișorul de viață pe care ți-l ofer eu să-ți amintească de toate renunțările tale în favoarea devenirii mele, căci mie îmi luai hăinuțele cele mai frumoase, îmi satisfăceai apetitul de cărți bune, îmi ofereai ce aveai mai bun la masă, iar tu te săturai privindu-mă...
Cu banii strânși de tine în ploaie și în soare, pe dealuri și câmpii am terminat școli înalte fiindcă nu ai vrut să mă confrunt cu munca aspră toată viața, așa cum te-ai consumat tu în eforturi supraomenești.
Mamele sunt prototipuri umane de jertfă, de aceea merită tot ce este mai bun!
Îți sărut mâinile muncite, inima frământată de griji pentru copiii tăi, sufletul mustind de iubire, mamă!
Cu drag,
Mărțișorul tău viu!
P. S. Toți cititorii care au mame, sore, soții să cumpere mărțișoare vii de pe EcoSphere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu