Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 19 martie 2017

Stop aruncării resurselor la gunoi!

Protestele animalelor

Omule,

Am fost un curcan alb, cu pene de zăpadă, cu mărgele roșii lucioase și ochii strălucitori ca de sticlă. Îmi amintesc perfect cum mi s-a spus de la eclozarea din ou: „Să crești mare și voinic, să hrănești oamenii! Cam mâine te tăiem și ajungi salam.”
Îmi plăcea să-mi etalez penele sub forma unui evantai, să ameninț cocoșii, oamenii sau gâscanii și să mi se învinețească minuscula creastă și mărgelele, să respir aer curat, să pășesc mândru pe iarba verde. Câteodată mă apuca din senin pofta de dans. Câte sârbe și hore nu am făcut în bătătura fermei! Câte grăunțe nu am înghițit! Munca sutelor de oameni de la semănat, la treierat și transportat boabele de aur născute din dragostea cea mare a pământului cu razele soarelui!
Omule, mă simt mândru că-ți hrănesc ideile, corpul, sensibilitatea și aspirațiile, dar mă întristezi când arunci mâncarea. Cum poți să pui la gunoi sacrificiul meu și al tovarășilor mei de suferință?
Gândește-te, înainte de a arunca!

Domnule Consumator,
Subsemnatul, Vițelescu Semenic Caroli, crescut în cele mai bune ferme din România, vă rog să binevoiți a aprecia cum se cuvine jertfa mea, prin urmare solicit să alegeți numai #mâncarecunotificare, Salamul Semenic Extra cu Carolimetru Termic. Declar pe propria răspundere că eticheta inteligentă vă îmbunătățește viața, fiindcă se colorează în gaben când produsul este ținut la căldură și în verde la temperatura optimă. De asemena vă cer imperios să nu mai aruncați felia de viață la gunoi, ci să țineți seama de notificările calorimetrului termic.
Preaplecatul Vițelescu Semenic Caroli

Eu gândesc mai simplu, ca un porc și atât vă spun: „Guiț, guiț, guiț, nu ne mai aruncați la gunoi după ce am fost tăiați și procesați ca să vă hrănim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu