Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 11 martie 2017

Minunea din bolul de sticlă...

Se ia un bol de sticlă și se însuflețește cu alge, creveți și bacterii cărora li s-a așternut pat de nisip să trăiască în bună rânduială. Se-nvelește secvența de viață în raze solare și vei fi vrăjitorul sau vrăjitoarea care ține viul într-o sticlă!
E forma aceea de viață care nu urlă de durere, nu strigă, nu te nedreptățește și nu ți se împotrivește. O ai sub ochi și o poți ține sub control.
O admiri la cafea și când cauți idei pentru a scrie, a acționa, a ieși din încurcătură sau a te reinventa!
Ecosisteme închise bazate pe principiile elementare ale vieții și pe tehnologiiile NASA cuceresc lumea pentru a demonstra că omul poate să producă și să întrețină viață! Ele circulă sub forma unor cadouri elegante în SUA, Germania, China, UK și România.
Minunea din bolul de sticlă are efect tranchilizant/analgezic în situațiile dramatice ale vieții, de aceea este educativă pentru orice om de pe planetă și pentru copiii noștri.
Așa cum în natură, speciile se mănâncă între ele și se hrănesc de multe ori din ceea ce produc partenerii ciclului de viață, la fel se întâmplă și în universul oamenilor. Chiar dacă oamenii nu se devorează fizic reciproc, au momentele lor de ferocitate spirituală. Ecosphera ne învață lecția tăcerii.
Creveții respiră oxigenul produs de algele și mănâncă bacteriile din bolul minune, dar nimeni nu se împotrivește. Aflate pe-o treaptă inferioară de viață, sărmanele bacterii se hrănesc cu deșeurile ucigașilor lor.
Uneori trebuie să acceptăm viața așa cum este realizând că împotrivirea nu ajută la nimic.
În timp ce omul, cu multă voință și efort își poate depăși condiția socială, bacteria rămâne bacterie!
Este adevărat că metaforic vorbind și în lumea noastră putem identifica: omul-crevete, omul-algă, omul-bacterie și omul-nisip, dar el nu este condamnat să rămână la stadiul inițial...
O Ecospheră te înțelepțește și te responsabilizează fiindcă:
1) Îți demonstrează că orice formă de viață se întreține cu efort. Te conștientizează că trebuie să ai grijă de darul unicat pe care l-ai primit la naștere.
2) Te  inițiază în secretul echilibrelor biologico-sociale. Realizezi că supraviețuirea în izolare este nulă și accepți inserția socială.
3) Te învață să faci cadouri vii. De câte ori cel care a primit cadoul îngrijește viața din bolul de sticlă, se va gândi la tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu