Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 2 septembrie 2015

Răutatea gratuită nu este întâmplătoare


Nimic nu este întâmplător, nici răutatea gratuită. Ea ne este servită periodic ca antidot al propriilor frustrări și răbufniri...Văzând ce ridicol este omul rău, care seamănă furtună în jurul său, încercăm să fim mai buni și să ne cenzurăm ieșirile. În plus, doza de amărăciune servită în diferite împrejurări este necesară pentru călirea psihicului. Omul trebuie să lupte în orice clipă pentru supraviețuire, prin urmare printre oameni răi spiritul său de luptător se ascute.
La fel de important este faptul că, dacă nu am întâlni oameni răi, nu i-am aprecia la adevărata valoare pe cei buni!
Proba de rezistență impune ca omul bun să nu se lase niciodată contaminat și să nu devină cel care servește semenilor paharul otrăvitor al răutății.
În veriga producerii răutății până  la actul servirii sale gratuite în paharul cotidian participă mulți factori umani. Unii se pricep foarte bine să amestece ingredientele, alții stabilesc cine să primească infama băutură, în timp ce slugarnicii execută în mod cât mai natural actul servirii. Orice rol din această reacție în lanț este detestabil.
Există riscul ca răutatea turnată pe gâtul altora, ca marcă a autorității, să se răzbune în timp și să se întoarcă înzecit asupra celui care a servit-o! Chiar dacă nu se-ntoarce fizic, ce confort poți să simți, când ai distrus atâtea clipe de liniște, când ai dinamitat speranța, când ți-ai bătut joc de eforturile altuia care nu este vinovat, decât pentru că și-a dorit o viață mai bună, o existență liniștită???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu