Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 27 noiembrie 2016

Doamne, cât Farmec!

(sursa acestei felicitări animate aici)
Moș Crăciun sunt eu, chiar dacă parafrazez celebra replică: „Iona sunt eu.”
De-ați ști ce greu este să te gândești la daruri pentru toată lumea, să cauți prin magazine până la epuizare, să negociezi fiindcă nimeni nu-ți dă degeaba chiar dacă ești Moș Crăciun! Apoi să te strecori prin coșuri pline de funingine să lași darurile și să te prefaci că nu ești tu acela.
Câtă îngrijorare când vezi că lista este interminabilă și doar plăcerea de a dărui susține omnipotența financiară!
În ceasurile acelea de colectare a scrisorilor, de citire cu atenția a lor, de urmărit în condica  Atotputernicului cum s-au purtat fetițele și băieții în timpul anului, îmbătrânesc cu un secol. Mă cuprind amețelile, ajutoarele mă părăsesc, așa că mă trezesc singur spunând să mă îmbărbătez:„Ieșim noi cumva la lumină.”
Pentru cei dragi doresc mereu să pescuiesc peștele cel mare, dar universul îmi oferă doar pești mici. Stau și pescuiesc în gura chitului nemulțumirii și îmi doresc ca acesta să nu mă înghită și să mă trezesc captiv în burțile mai multor pești, iar generosul de serviciu să dispară.
Drept este că trebuie să mă reinventez în fiecare an, și-s bătrân, măi tată, măi, chiar dacă fetele din curtoazie îmi cântă:„Moșule, ce tânăr ești!”
Când trebuie să le dau sunt tânăr. În rest îmi spun „Sărut mâna” și-mi dau locul în metrou.
Cel mai tare mă tem de concurență. Dacă Moșul care a trecut înaintea mea a ales același cadou, ce mă fac?
De aceea ca să pescuiesc mulțumirea, uneori întreb direct:„Ce vrei să-ți aducă Moșul?”
Anul acesta am primit același răspun: FARMEC.
-De unde să vă dea Moșul FARMEC că l-a pierdut demult?
-Cadouri Farmec, Moșule, ești surd? Marcă inovatoare cu  produse eficiente create de specialiști pentru a face frumoasă pielea româncelor!
Deja mă cred condamnat la moarte. Dacă se prăbușește avionul cu care trebuie să călătoresc în străinătate după cadouri sau explodează nava spațială în timpul excursiei intergalactice? Cel mai sigur mijloc de transport este sania trasă de reni sau de cerbi! Nepoții mei, ființe precoce, m-au citit și au început să râdă de mine:
-Hai, bre, Moș Gerilă, pardon Moș Crăciun, cu un click rezolvi problema!
Ei știu mai bine. Intru instantaneu în magazin și mă trezesc sărutând produsele de pe ecran și rostind gâtuit de emoție:
-Cât FARMEC adunat la un loc, Doamne! Cât FARMEC!
Sunt tentat să bag în sac  toate casetele cu produse cosmetice de calitate, dar m-ar înghițit peștele uriaș al lăcomiei. Trebuie să las produse și pentru alți Moși dornici să dăruiască Farmec.
Scot lista și pentru că refuz să-mi pun ochelarii silabisesc:
-Pachet cadou-Șampon anticădere pentru cine și-a pierdut coama de leu, fiindcă bătrânețea i-a dat iama prin păr, 25, 52 lei, un adevărat chilipir fiindcă nu găsești oriunde Pro-ca-pil și Bio-Ca-pi-gen, ah, literele acestea așa de mici, care să întărească rădăcina și să stimuleze creșterea!
Nu am venit degeaba până aici, am de unde alege cadouri pentru toți: bărbați, femei, copii. Și dacă îmi va spune:„Mă superi, Moșule! Vrei să spui că mi  s-a rărit părul și că voi cheli”, voi fi diplomat ca-ntotdeauna.
-Nu, micuța mea. Privește! Așa ai tu părul, dar vreau să-l păstrezi toată viața la fel!
(Sursa fotografiei aici).
Sunt un Moș Crăciun autentic, unul cu FARMEC, iar asta îmi ocupă tot timpul...






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu