Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 12 noiembrie 2016

In vino veritas


Roșu ca sângele aprinde patimi și stinge patimi. Vinul ia tot ce este mai bun din seva pământului și transferă sufletului nostru însetat de frumos dorința nestăvilită de a spune adevărul.
Păhărelele alunecă plăcut pe gât, ne extaziază mințile și ne trezim că vorbește poetic și se exprimă sublim vinul din noi, tocmai de aceea trebuie să fie de cea mai bună calitate.
Secretul virtuțiilor sale magice se află în sânul naturii: iubirea vântului și a luminii, amorul soarelui și a boabelor voluptuoase, îmbrățișările pământului și ale ploilor nesfârșite.
Băutura patimilor are culoarea sângelui și spune basmul acestuia. Ne este alături în clipele de sărbătoare și la ceasuri de veselie, dar și amarul ni-l înecăm tot în valurile sale parfumate și dătătoare de viață ce curg în pahare.
Cine nu a băut un pahar de vin bun în viață nu a trăit pe culmile speranței, dezamăgirii, iubirii trădate sau sentimentelor împlinite, nu s-a lăsat învăluit de aburii amețitori ai succesului și nu a înghițit lecțiile amare ale eșecului. Vinul anesteziază durerea și calmează spasmele spirituale prin uitare și se recomandă prin vechime și experiențele totale de viață.
El a văzut oameni tăcând și recunoscându-și astfel neputința, bărbați plângând  și spărgând pahare, miri fericiți sorbind din cupa unică a iubirii lor. El a clătinat din cap când a văzut omul ce-și pierde mințile în fața butoiului, vinde totul pentru băutură și ajunge pe treapta cea mai de jos a mizeriei!
Tocmai de aceea merită sărbătorit toamna târziu după ce s-au cules viile, iar sângele lor a dospit în butoaie din lemn.
Cel mai mate târg de vinuri din România va avea loc între 25 și 27 noiembrie, 2016, la Pavilionul C1 de la Romexpo, iar peștișorul de aur îmi cere să-i spun trei motive pentru care voi participa la festin, iar el, în schimb, îmi va oferi cel mai bun vin pe viață. Cere atât de puțin și oferă enorm, dar este dificil să alegi dintr-o listă infinită trei argumente...
1)Îmi doresc să fiu acolo pentru a fi împreună cu oameni veseli și buni care știu să se comporte la veselie și păstrează cultul vinului adevărat din generație în generație de la daci și romani.
2) Acolo voi degusta vinuri pe săturate și voi trage cu ochiul cu ce alimente le asortează cunoscătorii. Combinația cu alimentele nepotrivite anulează calitățile celei mai bune băuturi din lume.
3) Ca un consumator echilibrat, dar cu pretenții doresc să fiu informat despre Ultimele tendințe în Packaging și Marketing de Vin.
Se spune că în jurul vinului bun se țes prietenii care țin o viață, de aceea se cuvine să-l sărbătorim și să ne bucurăm că există pe pământ!

 În concluzie:In vino veritas și asta spune totul! 

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu