Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 10 septembrie 2017

Oameni frumoși întâlniți în călătoriile prin țară

Am constatat de multe ori că un comportament ireproșabil luminează chipul omului și oricât ar fi de frumos din punct de vedere fizic, dacă nu știe să se poarte va fi urât de cei din jur.
Înainte de începerea școlii, mi-am făcut cadou o plimbare la București să văd oameni dragi, să admir orașul toamna să iau pulsul febrei pregătirii noului an școlar.
Șoferul microbuzului avea geamul din fața deschis de tot și a fumat tot drumul. Când am coborât aproape că nu mai puteam vorbi de răgușită. A condus în dușmănie, ne-a dus în zmucituri, frânări bruște și fum, fum de țigară. Am avut impresia că m-am suit într-o ocazie și trebuie să suport toanele unui șofer necioplit fiindcă mașina îi aparține.
„Nu trebuie să-ți compromiți ieșirea, mi-am zis!”
Al doilea popas a fost la restaurantul La Mama. Au niște clătite cu pui și ciuperci învelite în smântână delicioase și limonadă sau suc de rădăcinoase bun și cafea bună.
Ospătarul m-a întrebat zâmbind ce doresc. Știam dinainte de ce mă dusesem acolo, așa că i-am spus. Cred că eram puțin morocănoasă fiindcă mă durea în gât din cauza șoferului...
Bietul ospătar a dorit să-mi recomande o tartă cu legume, iar eu l-am cam repezit. M-a servit ireproșabil.
Mi-a părut rău că nu i-am acceptat propunerea. „La întoarcere, mi-am zis!”
Și la întoarcere a venit tot el să mă servescă și l-am rugat să-mi aducă tarta pe care mi-o recomandase și un Frappé. După ce am mâncat și mi-a urat „Să vă fie de bine”, i-am spus că doresc să achit cu cardul. Am avut ghinion. Deși aveam fonduri suficiente, tranzacția nu a fost aprobată. Atunci el m-a privit zâmbind și a spus:
-Lăsați așa!
A evaluat omenește situația. M-a văzut cu bagaje, și-a dat seama că plec din oraș și s-o fi gândit că nu am bani. Am scos banii și i-am achitat consumația și i-am lăsat și lui cât se lasă în afară pentru servire. L-am privit cu imensă bucurie: un om negricios ( probabil de o etnie pe care ne grăbim să o judecăm) avea sufletul foarte foarte alb!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu