Deși programul de guvernare este un act public legal, traspunerea acestuia în practică se realizează după principiul: „Un prost promite și un nebun așteaptă.”
Oamenii aleg evaluând ofertele economice, administrative, cultural-educaționale, de orice tip, chiar dacă multe dintre acestea sunt suprarealiste. Politicianul ales își râde mulțumit în barbă că a reușit să ducă de nas atâția oameni maturi cu drept de vot și care au uzat de el, păcălindu-i să îi transfere puterea...
După ce se vede cu sacii în căruță dă vina pe vechiul guvern că a falimentat totul sau se declară învins de sistem uitându-și definitiv promisiunile.
Abilitatea politică bazată pe șiretenie este evaluată eronat ca fiind deșteptăciune. Din păcate încă nu am învățat să apreciem corect valorile și facem multe confuzii regretabile costurile acestora fiind extrem de dureroase!
Dacă oamenii de rând se mai mint între ei din când în când, mi se pare nepermis ca o elită să facă acest lucru față de milioane de cetățeni!
Cum ar fi să prezint unor beneficiari proiectul unei vile luxoase, iar după ce mi-au transferat banii în cont, să oblig să se înghesuiască zeci de familii într-o garsonieră, mai simplu spus să vând pielea ursului din pădure?
Este legal să păcălești un popor și să nu existe răspundere față de această infracțiune?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu