Greșelile te fac mai puternic, dacă îți asumi cu toată convingerea responsabilitatea lor. Evident pot exista copărtași la erorile tale de viață, dar nu ești om adevărat dacă dai vina exclusiv pe celălalt pentru ceea ce ți s-a întâmplat. Detest oamenii care au liste lungi de vinovați pentru neîmplinirile lor!
În loc de resentimente, reproșuri, liste de culpabilitate, mai bine planuri de acțiune și determinarea de a te ridica. Viața este scurtă, iar pentru a ajunge din nou pe culmile succesului nu este timp de pierdut.
Când ți-a alunecat piciorul sau mintea și ai căzut, ai multe lecții de învățat.
1) Nu uita niciodată și prețuiește la adevărata valoare oamenii care se întristează că ești acolo și se opresc să-ți întindă o mână!2) Nu reveni asupra așa-zișilor prieteni care în momentele de cumpănă au tăgăduit relația de prietenie. A doua șansă ar însemna o nouă dezamăgire!
3) Nu rămâne unde te-au adus propriile tale alegeri greșite! Fă eforturi supraomenești să te ridici, altfel riști să fii călcat în picioare!
4) Cât te dor lovitura, căzătura, dezamăgirea, învață lecția sublimă a empatiei! Nu repeta cu cei dragi, apropiați, nici cu un străin ceea ce au experimentat alții și te-a durut, cât erai la pământ!
5) Nu te izola de lume, oricât de penibilă ar fi greșeala! Orice se poate repara cu ambiție.
Viața are lecții de predat și când te afli pe culmi. Acestea sunt:
1) Nu-ți proclama ascensiunea, în special față de cei foarte supărați că se află undeva jos!2) Lasă trufia, căci mândria este înaintea căderii, ci fii mărinimos de câte ori poți!
3) Nu-ți uita niciodată prietenii adevărați, fii om și cu necunoscuții pe care-i întâlnești!
4) Ia în calcul eventuala alunecare pentru ca prăbușirea să nu te surprindă în mod letal!
5) Nu-i uita pe cei care te-au ajutat să ajungi în vârf și pomenește-i, chiar dacă nu mai sunt în viață!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu