Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 18 august 2015

Copiii răsfățați ai societății noastre...



Există oameni răsfățați de-a pururi de societatea în care trăiesc, de aceea vor rămâne toată viața copii. Ei nu pot fi responsabili deoarece la școală luau premiul I datorită numelui și poziției sociale a părinților săi, în facultate își copiau referatele și lucrările, intrau în grațiile profesorilor influenți, cărora la nevoie le duceau și servieta ca studenția să le fie ușoară.
Ei recitau ode conducătorului iubit în regimul trecut, iar astăzi au preluat cu iresponsabilitate conducerea!
La vederea lor, râsul se-mbină cu plânsul. Chiar dacă au părul alb și poartă ochelari, comportamentul este asemenea unui copil răsfățat. Învârtesc țara pe degete și o aruncă asemenea unei jucării, desmembrându-i părțile componente. Ne învrăjbesc social ca ei să domnească nestingheriți. Au parte de tot ce este mai bun și mai valoros, fără să muncească, fiindcă...știți au recitat în fața tovarășului în regimul trecut și țara le datorează recunoștință veșnică!
Cine s-a evidențiat la momentul potrivit va aduna roadele muncii altora.
Copilul răsfățat cutreieră lumea în vacanțe cu concediu de odihnă, concediu medical sau fără, fiindcă nimeni nu ar îndrăzni să-l concedieze, iar el nu este așa de fraier să-și desfacă singur contractul de muncă. Acesta fură sub acoperire, are conturi în euro și dolari, are țara și resursele ei la dispoziție și culmea!!! are oameni înfocați care-l susțin și îi recunosc ”meritele”.
Copilul răsfățat al românilor se oprește uneori din croazierele sale orbitoare și aruncă mărunțiș oamenilor, iar aceștia se apleacă să-l culeagă ovaționându-l, uitând că le dă din munca lor.
Copilul răsfățat al slăbiciunilor noastre va domni atâta timp cât românul va fi dezbinat și nu va înțelege să-și prețuiască la adevărata valoare munca și elitele reale!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu