Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 26 august 2015

Lumea ca sală de clasă



Lumea este cea mai eficientă școală din lume, dacă participantul la cursuri privește atent și învață din ceea ce se petrece în jurul său. Nimeni nu ne-a pus în funcțiile de judecător suprem sau comentator neobosit, ci ne aflăm în societatea ca să învățăm din propriile erori sau din greșelile altora, să nu ne rănim semenii sau să nu-i ucidem spiritual, să demonstrăm că suntem educabili și că bunul simț nu ne lipsește.
În omul adevărat spiritul autodidact nu moare niciodată. El învață de la flori să-și poarte cu modestie frumusețea și să accepte cu demnitate dispariția acesteia, de la Dumnezeu să dăruiască la infinit celor care au nevoie, fără să pretindă recompensă, de la pământ să fie martor tăcut, iar răbdarea sa să fie aproape infinită.
Chiar și de la omul rău putem învăța ceva: să nu fim ca el, să nu ne chinuim singuri și să nu-i chinuim pe nefericiții care au neșansa să stea în jurul nostru!
Multe lucruri nu se învață din cărți, ci doar observând atent mersul lumii: să nu pui întrebări impertinente, să nu intri cu bocancii plini de noroi în sufletul cuiva, să nu-i răsucești adânc cuțitul în rana din inimă.
De la cei ce se iubesc frumos, înveți ce este iubirea adevărată, de la cei torturați de ură, înveți să te ferești de acest sentiment...
Lumea este cea mai eficientă școală și cea mai complexă bibliotecă, prin mulțimea poveștilor de viață expuse și prin diversitatea actorilor care o însuflețesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu