Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 23 aprilie 2016

Fuziunea sufletelor


Diferența dintre un suflet simplu și unul complicat este rutina. Sufletul complicat este pervertit la rele, practică disimularea, trădează, are momente de schimbare profundă la față în care nu-l mai recunoști.
Și când dovedește empatie are ascendență asupra celuilalt.
Sufletul simplu, chiar dacă este sălbatic, nu este capabil de o surpriză comportamentală uimitoare. În general el evoluează în aceiași parametri, spre deosebire de spiritele complicate care se adaptează circumstanțelor.
Pot fuziona două suflete aflate la extreme? Greu de răspuns. Uneori simplitatea completează sau suplinește o schemă complicată, alteori complexul lasă asupra simplității tocmai ceea ce-i lipsește. Relațiile interumane sunt atât de ciudate, încât multe răspunsuri vin după ce sufletele fuzionează. Existențele complexe pot scurtcircuita pe cele simple sau le pot transforma în opere de artă.
Uneori și mesajele simple schimbate între doi oameni situați diferit pe axa culturală nu sunt decodificate corect. Se-ntâmplă ca sufletul simplu să-și dorească drept palmares unul complicat neștiind la ce muncă titanică se-nhamă.
Oricât am idealiza sufletele; simple sau complicate, ne jucăm cu ele pe tabla de șah a vieții sociale. Doar generoșii fac mutări greșite să le dea impresia adversarilor că sunt buni și că au câștigat pe merit, în rest competiția este o vânătoare feroce de slăbiciuni sau erori!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu