Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 25 aprilie 2016

Sufletele alese!


Sufletele alese nu-și aruncă niciodată gunoaiele în ograda altora. Chiar dacă au primit un pumn de cianură, nu se mulțumesc să răspândească otrava tuturor sau dacă sunt bolnave de melancolie, ascund asta pentru a nu tulbura liniștea celor din jur...
Spiritele alese aplică principiul „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”! Se străduiesc să nu dezamăgească, chiar dacă ies în pierdere. Din grădina sentimentelor adună cele mai frumoase flori pe care le dăruiesc oamenilor din jur. Empatie, generozitate, încredere în forțele proprii sunt schimburi necesare și elegante între oamenii adevărați. Ajutorul necondiționat în situațiile limită consfințește apartenența la umanitate.
Sufletele alese nu epatează, ci se caracterizează prin modestie. Nu au prostul obicei să se bată cu pumnul în piept, să înceapă frazele care elogiază succesul cu „eu” și pe cele care critică  eșecul cu „voi”.
Sufletele nobile nu calcă pe cadavre, nu-și întemeiază fericirea pe nefericirea altora, își ascund lacrimile sau hohotele de plâns, nu se bucură de nenorocirea altuia și nu râd de infirmitatea cuiva.
Spiritele valoroase trăiesc pe pământ după standardele divine, iar prin intermediul lor, oamenii pot vedea mereu un colț de rai!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu