Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 2 august 2016

Cu eroismul spiritului vostru liber, înainte!


Am cunoscut oameni frumoși, bogați și sănătoși, sărmane spirite captive în trupuri perfecte și spirite de eroi în corpuri erodate de boală și de neșansă. În lucrarea Psihologia școlarului greu educabil, Adler spunea că micuții care se nasc bolnavi văd universul în care evoluează ca fiind o „Vale a Plângerii”. Persoana cu dizabilități duce o luptă multiplă: cu sine însăși pentru acceptarea sau depășirea limitelor, cu cei din jur care o privesc cu repulsie sau cu dispreț discriminator, cu greutățile vieții.
Acești olimpici ai vieții sunt purtători ai torței demnității până la sfârșit de cale. Nevăzători, în scaune cu rotile, fără mâini sau picioare ei sunt profesori emeriți ai vieții, iar în piepturile lor bate tot timpul medalia de aur a biruinței.
Între 7-18 septembrie, 2016 ne vom trimite acești sportivi de excepție să ne reprezinte la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro,
11 caractere de oțel vor face ca steagul României să se înalțe, iar Deșteaptă-te, Române!” să aibă rezonanță de victorie mondială.
Cum este posibilă participarea lor la întrecere? Olympus, cel mai mare producător de lactate național le sponsorizează determinarea de a fi competitori de elită, virând Comitetului Național Paralimpic câte 50 de bani pentru fiecare sticlă promoțională de lapte de consum Olympus (1,5% și 3,5% grăsime) cumpărată.
Înotători, atleți, cicliști, sportivi de orice fel ați fi, mă-nclin în fața voastră! Cu spiritul eroic și liber înainte și să fiți conștienți că simpla participare la o competiție de un așa nivel reprezintă o medalie a dăruirii și curajului! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu