Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 21 august 2016

Orientarea în viață

Nicunde nu am văzut atât de multe drumuri de urmat ca în viață: bulevarde imense și supraaglomerate, străzi înguste, cărări pe care se poate merge doar cu piciorul, fără bagaj, ulițe care se înfundă, poteci care dau către prăpastia ucigașă...
A trăi înseamnă a călători la figurat prin lume: a-ți alege un drum care te reprezintă, a pune umărul alături de ceilalți la îmbunătățirea lui, a-l părăsi când viața îți este amenințată!
Dacă ai parte de tovarăși buni de drum, te poți bizui pe solidaritatea călătoriei: îți lipsește ceva, împrumuți de la cel care merge în stânga sau în dreapta, îți este rău, cel puțin o persoană se oferă să te ajute sau se interesează sincer de starea ta.
Legat de drumurile vieții sunt de luat în calcul următoarele aspecte:
1) Nu lăsa pe nimeni să-ți impună drumul pe care mergi sau să ți-l limiteze! Este dreptul tău de a stabili traseul călătoriei prin viață!
2) Dacă nu ești un călător singuratic, alege întotdeauna însoțitori de încredere, dar marile secrete ale vieții tale să le ții ferite de urechile lor! Cardul, codul PIN, locul unde se păstrează banii și bijuteriile nu se divulgă oricui.
3) Pornește la drum cu încredere, altfel călătoria va fi compromisă de îndoieli, de pesimism, chiar și atingerea obiectivelor devine rutină!
4) Niciodată nu ești prea bătrân sau prea slab ca să alegi alt drum. A te reinventa înseamnă suplețe spirituală.
5) Să nu ai prejudecăți legate de drumuri! Uneori cărările modeste conduc către peisaje feerice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu