Campionat atipic în care concurenții nu aleargă pentru ei, ci pentru binele altora.
Suntem obișnuiți cu întreceri în care câștigătorii iau totul. Participanții se străduiesc din răsputeri, își înving limitele pentru a dispune după victorie de premiu. Tocmai de aceea uneori își dau coate, se faultează, se folosesc de „iepuri competiționali” pentru a țâșni pe ultima sută de metri și a câștiga aurul.Medalia olimpică de aur este visul oricărui sportiv. Dar să alerge cineva pentru binele colectiv...nu am mai auzit până acum! Primăvara spirituală a românilor a venit mai devreme, din moment ce Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro. au realizat Bursa Binelui, platforma online unde putem dona pentru cauze nobile și îi putem susține pe sportivii binelui în competiții. Toți bănuți își ating scopul, donațiile sunt fără comisioane, iar plățile securizate.
5 februarie, 2017. Ne afăm în plină competiție. 42 de participanți alergă până pe data de 15 februarie 2017 să atragă cât mai multe donații pentru a se situa pe locurile medaliate. Își doresc premiul pentru binele celor pentru care luptă: copii bolnavi de cancer, bătrâni singuri, nevăzători, oameni sănătoși dar marginalizați de poziția socială și de resurse sau accesul la ele...
Câștigătorilor li se dublează sumele atrase în limita a 5000 de euro.
Privesc cu respect concurenții. 14 au venit aici motivați de educație, 12 concurează pentru social, 9 pentru sănătate, 1 militează pentru cultură, 1 pentru sport, 1 pentru drepturile omului, iar patru pentru antreprenoriat social. I-aș încuraja pe toți, dar să strig pe rând înseamnă să-mi risipesc energia. Mă opresc și le strând mâna cu respect. Sufletul meu este cucerit de sportivitatea lor în slujba binelui.
Luptă cu dreptate/și sportivitate/Nod pentru comunitate!
60 de bătrâni, cu 60 de povești de viață dureroase, uitați de copii și nepoți stau cuminți într-un cămin de bătrâni. Lacrimile din ochi lor mărturisesc dorul de copii și nepoți, necesitatea de a avea ca toiag un trup tânăr, de a mângâia cu mâini asprite de vreme un creștet de copil binecuvântându-l pentru viață, de a folosi propria experiență de viață în mod didactic.Au atât de multă înțelepciune și nu au cui! Cineva aleargă pentru ca tinerii și bătrânii să-și dea mâna, să se completeze reciproc și să-și dăruiască momente unice de fericire.
Cu banii din premiu, la mansarda căminului vor fi aduși tineri ca bătrânii să fie fericiți de recolte promițătoare din viitor. Aici vor avea loc ateliere de dans, muzică, pictură și comunicare.
Beneficiarii mulți, mulți de tot! Aproape 300 de oameni din generații diferite care se vor prinde aici în Hora Unirii generațiilor.
Dragi cititori, cu 5 lei putem face 300 de oameni fericiți! Costă așa de puțin!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu