Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 29 mai 2016

Munca în slujba roadelor otrăvite???



Cu siguranță că există multe criterii de clasificare a muncii, cea mai cunoscută fiind munca brută, fizică și munca intelectuală, dar aspectul care mă frământă acum este mult mai dureros.
În timp ce există oameni care luptă pentru viața altora, formează copiii pentru a asigura viitorul țării, mențin curățenia orașului, ne fac pâinea cea de toate zilele, lucrează pe câmp să avem legume și fructe proaspete, sunt unii care obțin profit din „săpatul gropii altuia” sau vânzarea morții la pachet sau flacoane.
Munca poate fi pusă în slujba binelui sau a răului. Consider că ar trebui interzisă orice activitate care atentează la sănătatea oamenilor.
Doar o minte diabolică se gândește să obțină profit din vânzarea unor medicamente contrafăcute. Să realizez bani vânzând viața semenului meu și să mai dorm liniștit după aceea este degradant, inuman?
Invențiile malefice există și se practică: aracet în smântână, dezinfectante diluate, comprese nesterilizate vândute ca fiind sterile, alimente intrate în putrefacție pe care se modifică termenul de garanție sunt, fără să exagerez, acte criminale comise asupra beneficiarilor.
Și mama vitregă a Albei ca Zăpada și-a stors mintea să găsească ideea de a o elimina din univers: mărul și pieptenele otrăvit. Munca criminală este posibil să aducă profit, unul chiar foarte mare, dar cândva se va întoarce ca un bumerang împotriva celor care o practică.
Este posibil să nu existe mustrări de conștiință, cu toate că și Iuda le-a avut când a înțelescă l-a vândut pe Mântuitorul pentru 30 de arginți, dar providența lovește când nimeni nu se așteaptă...
Dumnezeu nu poate lăsa nepedepsită munca deliberată pusă în scopul obținerii fructelor otrăvite, de dragul profitului maxim cu investiții minime:
Mi-e drag să știu că munca mea nu face rău nimănui și că nu aș fi în stare să diluez dezinfectanți sau să schimb termenul de garanție de pe medicamente sau produse alimentare! Mă mândresc să afirm că niciunul dintre rudele, apropiații sau prietenii meu nu face asta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu