Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 15 martie 2016

Amintiri din Viena și aplicația GTI TAXI care nu ne-a făcut să ne simțim străini în propria țară...

Ne întorceam de la Viena cu sufletul plin de nostalgii. Cutreierasem străzile orașului, vizitasem Palatul de iarnă retrăind experiențele nefericite ale împărătesei Sissi, scotocisem pe la toate tarabele cadouri de Crăciun pentru cei dragi...Și luminile și catedrala, slujba și spectacolul operei erau vii în inimile noastre. Masa festivă petrecută la o familie de Crăciun, ospitalitatea lor fără limite, ieșirile în oraș și deserturile luate la cofetăriile de cartier în care personalul ne ajuta să ne îmbrăcăm și ne așeza cu grijă și amabilitate paltoanele de parcă ne-am fi cunoscut decând lumea!!!
Puiului drag de om venit cu noi îi lipsea limba maternă:
-M-ați adus aici, printre străini, să nu înțeleg ce spun oamenii ăștia, ne reproșa mereu!
Se liniștea doar seara când îi spuneam povești și ne jucam prin cameră...
Tot ce este frumos trece repede. Fericirea s-a evaporat și iată-ne în avion. Ne întoarcem spre casă la serviciu, la facturile de achitat, la stresul și provocările cotidiene. Ninsoarea a început în ajunul plecării.
-Hei, dacă nu puteți să vă întoarceți și nu mai aveți bani de hotel, vă așteptăm la noi, ne-au spus gazdele!
Era în glasul lor o sinceritate naturală, dar nu puteam abuza, așa că ne-am îmbarcat. Matei a dormit de frică.
Deasupra pământului s-a dezlănțuit spectacolul, pe ferestrele din stânga avionului soarele poleia totul în aur, în timp ce în dreapta ningea dezlănțuit.
-Să ne ajute Dumnezeu să aterizăm cu bine, dar ninge de două zile în București!
Un oraș paralizat sub pătura albă???Cel puțin să ducem copilul acasă, să-i facem patul să se culce...
Aripile de metal despicau furtuna de zăpadă. Ningea cum nu am mai văzut demult și eram atât de aproape de îngerii albi ce patinau pe oglinda cerului ca să cadă epuizați pe Pământ.
Peste câteva ore cădeam din cer pe aeroport.
-Mare noroc avem că ni s-a permis aterizarea, ni s-a spus!
Zăpada acoperea totul, în curând pista avea să fie oprită. Pe noi nu avea cine să ne aștepte cu mașina, așa că stăteam ca niște străini căutând o soluție.
-Nu vă speriați, ne-a spus ferm cumnatul meu! Cu aplicația GTI TAXI ajungem și la marginea lumii!
În cumnatul meu aveam infinită încredere, dar într-un șofer de taxi venit să ne ia la miezul nopții de la Băneasa???
-Un filozof citește gândurile altui filozof, mi-a spus! Nu este ce crezi. Șoferul nu are tenul măsliniu, nu înjură și nu ascultă manele în timp ce își servește clienții! Nu va fugi, dragă, cu cadourile fiindcă standardele lor sunt altele decât ale taximetriei în general. Șoferul pe care l-am solicitat are doar calificative excelente.
Oamenii plecau pe rând, noi așteptam rezultatele unei aplicații.
-Este la cinci kilometri distanță de noi, dar se circulă greu prin oraș, ne anunța Laurențiu.
Mie îmi venea să râd. Era ca-n basmele pe care i le spuneam eu lui Matei, totul se termină cu bine, dar nu se vede nimic. Dacă nu ai imaginație bogată, basmul nu are valoare.
-Acum a intrat în aeroport. Oprește la intrare și vine să ne caute!
Peste 10 minute, un bărbat îngrijit și politicos ne-a abordat. Mirosea a spălat și a parfum bun și vorbea frumos. Ne-a ajutat să ne cărăm și să ne așezăm bagajele, apoi ne-a dus acasă. Conducea atent, nu vorbea mult, nu era agasat. La sfârșitul cursei care a costat sub 100 de roni era pregătit să ne dea rest, dar am considerat că merită un bacșiș substanțial.
Aplicația GTI TAXI se poate descărca gratuit din App Store (iOS) sau Google Play (Android), în funcție de tipul telefonului pe care îl folosești și te salvează de la o înnoptare în aeroport și de la a te simți străin și abandonat în propria țară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu