Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 30 martie 2016

Tatăl miresei


Se întâmplaseră atât de multe lucruri la nunțile cunoștințelor și rudelor, încât cu trei luni înainte de a-și mărita fata nu putea dormi și avea coșmaruri. I se părea că trebuie să îmbrace în rochie de mireasă un nou-născut și că în timp ce dansa în rochie albă, minusculă de dantelă, copilul său era în primejdie de moarte. O revedea ținând suzeta în gurița delicată ca o cireașă, iar lumea râdea în hohote. Mireasa își bea laptele din biberon, iar părinții uitaseră să-i pună pamperșii în cea mai importantă zi din viața ei. Cu ochii minții văzu cum întinde mânuțele delicate, spunând neajutorată:
-Tatii, tatii!
Apoi în urma ei rămase o dâră umedă a rușinii în salon. Rochia s-a udat, mirele a fugit stânjenit cu banii, nuntașii au râs în hohote!!!
 În alt coșmar vedea că mirele nu va veni la propria nuntă și  trebuia să găsească discret  un înlocuitor, adică să aibă în vedere planul b, dacă ginerele va da bir cu fugiții ca fata lui să nu fie făcută de rușine. Apoi în mijlocul nunții se terminase mâncarea, iar invitații băteau cu furculițele și cuțitele în farfurii și protestau. Își amintea toate nenorocirile din lume de la toate nunțile la care fusese prezent, de aceea avea de gând să se ducă la organizator cu agenda în care notase secvențe care năruiseră căsnicii promițătoare și să se asigure că fiica lui nu va trece prin așa ceva...
-Doresc o nuntă perfectă în București pentru fata mea, le spuse celor de la Salon du Mariage Toujours l'Amour!
-La dispoziție dumneavostră, îl liniștiseră organizatorii!
-În primul rând nu doresc să-mi duc fata la spital cu burta umflată pentru că nu se poate duce la toaletă din cauza rochiei incomode și a faptului că trebuie să stea la coadă!
-Vă asigurăm că avem toaletă specială pentru mireasă.
Tatăl miresei bifă prima problemă. Apoi își aminti cum văzuse nuntași care se îmbătau, apoi se ridicau la dans și sfârșeau spărgându-și capetele în stâlpii salonului.
-Câți stâlpi există în salonul unde se va organiza nunta, întrebă socrul mic direct?
-Ne-am confruntat cu acestă problemă, domul meu! A dat cu capul de stâlp chiar mirele disperat de nenorocirea în care a intrat sau din prea multă fericire... Salonul nostru este spațios, fără stâlpi în interior.
-Nu aș dori ca în timpul dansului nuntașii să calce pe rochia fiicei mele. Am văzut cum i-a fost smuls vălul de pe cap miresei, cu agrafe cu tot, iar părul aranjat în coc arăta ca o căpiță!
-Ringul de dans este generos, dansatorii nu se vor călca pe picioare, rochia fiicei dumneavostră nu este în pericol!
-Cu riscul de a fi un client pisălog, nu voi închiria salonul până nu mă voi asigura că totul va fi perfect, spuse tatăl miresei! De pildă există superstiția ca mireasa să nu vadă altă mireasă în ziua nunții ei, dacă dorește să fie fericită!
-Vă asigurăm exclusivitate fiindcă nu obișnuim să inchiriem salonul pentru două nunți!
-Referitor la focurile de artificii, nu aș dori să sară vreo scânteie pe rochia sau în părul miresei, nici să se aprindă fețele de masă de culoarea untului din mătase!
-Vom organiza focuri de artificii deasupra piscinei.
-În ceea ce privește meniul, doresc să vă spun că nu toți invitații adoră fructele de mare, spuse tatăl miresei gândindu-se la cei care ar mânca delicatesele ca Mr. Bean stricând pofta tuturor nuntașilor.
-Pregătim un berbec la proțap pentru amatorii mâncărurilor tradiționale! Și să știți că avem și spațiu verde, iar sala va fi asortată cu tematica aleasă de dumneavoastră și culorile preferate ale miresei!
La o lună după acest dialog, nunta a fost un spectacol de gală, fără scene de comedie sau tragedie.
Articolul a fost scris pentru  Spring SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu