Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 27 martie 2016

Vâslașul incurabil


Vâslașul incurabil își scoate barca în larg chiar și pe vreme de furtună...Îi place să simtă răsuflarea vântului în ceafă, valurile uriașe scuturându-i barca și punându-i în pericol viața și să vadă lava topită din vulcanul cerului stingându-se pe luciul mării în fața sa!
Cutezătorul este cel care deschide căi de navigație noi și descoperă țărmuri virgine fiindcă străbate mereu golgota originalității. El vâslește ore întregi împotriva curentului vieții, fie că dorește să fie singur, fie că nu-și încalcă principiile.
Pescar ciudat, dacă găsește peștișorul de aur îl lasă să plece și plânge după larva minusculă pe care a dorit să o prindă, dar nu a putut. Vâslașul ciudat sare din barca sa să salveze de le înec pe cei cuprinși de tentaculele valurilor, deși știe că atunci când el va avea probleme, nimeni nu va fi acolo să-l apere sau vor întoarce privirile instantaneu să nu se simtă vinovați că l-au abandonat pericolului. Pescarul ciudat este blamat pentru că nu are fățărnicia să spună tare zâmbind:„Vânt bun la pupa!” și încet, scrâșnind din dinți:„Înghiți-te-ar valurile!”
Pe apa vieții vâslim cu toții, unii în derivă, alții în direcția cea bună parcurgând cinstit sau cu fățărnicie milele ce ne-au fost scrise pe foile de parcurs!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu