Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 28 martie 2016

Ascult istoria pe ulițele pavate cu piatră din Faro...

Portugalia, țara portocalelor sau a vinului de Porto? Închid ochii și imprim în minte peisajele feerice în care luxul și istoria coexistă. Pe ulițele de piatră ale orașului Faro aud pașii soldaților romani, dar văd evantaie cochete și umbrele de soare, acele obiecte aducătoare de confort când temperatura urcă la 40 de grade C în verile secetoase.
-Tot noi am inventat păturile de mătase, iar din lungile călătorii pe mare am oferit Europei ceaiul, trestia de zahăr și porțelanul din China, spune ghidul cu mândrie!
La vestul și sudul țării se-ntinde Oceanul Atlantic, în timp ce la nord și est Portugalia se învecinează cu Spania.
Faro, portul invadat de ambarcațiuni luxoase, dar și de bărci din lemn, este presărat cu terase și cafenele cum este covorul pe care calcă mirii la cununie plin de petale de trandafiri. Nisipul fin apare simultan cu fluxul și dispare cu refluxul. Este o vrăjitorie a valurilor din dantelă fluidă...
Mâncarea portugheză este delicioasă și sănătoasă fiindcă ingredinetele de bază sunt: ceapa, uleiul de măsline, ciupercile, vinul de Porto sau peștele.
În timp ce parcurg orașul vechi, sub formă ovală, iar clădirile viu colorate în stil maur îmi bucură privirea, binecuvântez ziua în care am văzut oferta Aero Travel.
De-aici a pornit totul. Mai întâi am văzut ofertele tentante de pe site-ul lor, apoi căldura cu care promovau Portugalia și Orașul Faro m-a convins. Am călătorit deasupra norilor, apelor și orașelor 8 ore și m-am bucurat de escala la Frankfurt pentru a vedea Faro, minunea lumii. 853 de euro pentru 8 ore de zbor reprezintă un chilipir. Biletul de avion este pașaportul spre frumusețile lumii, viza spre tărâmurile exotice.
Viața este prea scurtă pentru a ne cunoaște și admira planeta, de aceea ar trebui să călătorim mai mult, să investim mai mult în explorarea cerului, a pământului și a apelor Terrei!
 Muzeul Orășenesc de Arhitectură, Muzeul Maritim, Muzeul Regional Algarve m-au fascinat prin diversitatea exponatelor și prin modul în care au reușit să fie adevărate jurnale de cultură care leagă generații și naționalități diferite.
Respir aerul sărat și uscat al orașului. Ochii dansează pe imagini unice, memorabile, picioarele se odihnesc pe ulițele de piatră, închise circulației autoturismelor și mă gândesc ce săracă aș fi fost dacă nu aș fi văzut oferta Aero Travel!!! 
Ei au aprins dragostea mea pentru țara exotică. Apoi am căutat un hotel. Am ales unul de patru stele datorită piscinei de pe acoperiș și asezării sale în inima stațiunii Faro.
Merg 6 minute pe jos și ajung la Catedrala din Faro, iar vechiul oraș este la 125 de metri distanță. Piscina de pe acoperiș are o cafenea, iar Restaurantul panoramic Harune satură și ochii de foamea de imagini de basm..





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu