Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 26 martie 2017

Să-mi aduci o tabără educațională, Iepurașule!

Dragă Iepurașule,

Nu-i așa că ești mai mult generos decât fricos și ți-ai trimite și tu copiii într-o tabără educațională? Nu-i poți lega de culcușul matern, dacă dorești să cucerești lumea prin istețimea lor. Oricât ți-ar fi de dor de ei, le-ai permite să plece peste hotare, să stea acolo câteva săptămâni, să învețe să se descurce pe cont propriu: să vâneze oportunități, să țâșnească pe fiecare circumstanță, să se informeze, să ia lumină din univers și să producă lumină pentru univers, să se pregătească pentru viața de student. Așa că, să nu invoci motivul: „Sunt și eu părinte și nu mi-aș lăsa copilul printre străini!” Tocmai fiindcă ești părinte știi că noi, copiii, trebuie să ne obișnuim să trăim pe cont propriu, să găsim soluții pentru provocările vieții, să negociem pentru supraviețuirea în condiții optime!
Să nu spui că nu ești suficient de bogat pentru a mă trimite la vară în Tabăra Academic Summer Cambridge pentru că investind în mine, vei câștiga însutit!
Sunt un licean ambițios, Iepurașule! Din satul meu, situat la poalele munților, visez să studiez la Cambrigde și nimeni nu mă poate împiedica. Merit un loc la una dintre universitățile de elită ale lumii, fiindcă doresc să dau o mână de ajutor la schimbarea în bine a societății în care trăim. Nu te strâmba, Iepurașule, crede-mă știu ce vreau de la viață! Nu mă păcăli cu școala de șoferi, cu laptop nou și telefon de ultimă generație, fiindcă acolo găsesc arta, tehnologia, distracția și provocarea la un loc! Ca să-ți dovedesc că sunt informat, îmi voi susține argumentele pe puncte.

Pofta de studiu crește

În tabăra educațională aleasă de mine, pofta de studiu crește pentru că sălile de clasă sunt ultramoderne, cursurile fiind personalizate după nevoile și atuurile studenților. Cursanții pot alege 4 materii pe săptămână, având în programă 40 de ore săptămânal. Evident comunicarea se face în limba engleză. Am pus ochii pe disciplinele considerate „Cenușăresele” învățământului românesc sau care lipsesc cu desăvârșire din arria noastră curriculară: arta, teatrul, mass media, literatura (ateliere creative), scriere eseu, societate și mediu înconjurător.
„Realiștii” pot alege ore de: matematică, biologie, chimie, fizică, economie și afaceri și informatică.
Știu că voi avea la dispoziție laboratoare, studioul de artă, terenul de sport și sala de fitness, fără taxe suplimentare. Pas cu pas voi fi îndrumat să mă informez și să-mi dezvolt aptitudinile IT. De fapt tabăra mă va ajuta să fac față viitorului interviu de admitere.

Respectarea intimității

Dacă în România, studenții sunt obligați să stea câte patru-cinci în camerele din campusuri, la Cambridge există camere individuale cu baie. Respectarea intimității este principiul de bază al succesului școlar, profesional, național și individual. Te poți dezbrăca și îmbrăca fără teama de a fi văzut de către colegi, accesul la baie nu este condiționat de urgențele celor cu care împarți locuința, lucrurile personale nu sunt „inventariate” de ochi străini. Gândul că ai un loc de cazare al tău și numai al tău, te face să te simți ca acasă. Cum păstrezi curățenia în cameră, așa o ai, cum îți administrezi liniștea și timpul, așa te vei bucura de virtuțiile acestor resurse. Este exclus ca bolnav fiind să fii supus torturii de a  asculta muzică, fiindcă așa i-a venit cheful colegului care nu știe nimic despre empatie sau să ți se umple camera de colegi puși pe băutură, chef, glume nesărate care degenerează în scandal!
În plus, pensiunea completă nu mă va obliga să stau în bucătărie ore întregi, sacrificând timpul alocat studiului.

Excursiile, sportul, divertismentul

„Nicio zi fără excursie!”, aceasta cred că este deviza taberei din moment ce în program există 2 excursii de o zi pe săptămână și 3-4 de câte o jumătate de zi. În sfârșit voi ajunge în vestitul Turn al Londrei, dar voi putea admira și cea mai înaltă clădire din Europa, noul Turn al Londrei.
Turnul Londrei, arhivă istorică și edificiu cu multiple roluri în conducerea unei vechi civilizații: „a servit drept armurărie, trezorerie, menajerie, sediu al Monetăriei Regale, oficiu de arhive publice, și sediul Bi
Bijuteriilor Coroanei Angliei” (sursa de informație aici)
Voi poposi la Palatul Regal și voi admira tablourile lui Van Dyck, Rembrandt și Rubens, admirând decorurile somptuoase în care trăiește regina. (Peste câtva timp poate fi ultima din istorie, cine știe?)
Voi avea la dispoziție de asemenea programe sportive și de divertisment, pentru ca mintea mea sănătoasă, luminoasă să colaboreze cu un corp cu o sănătate de fier.

Securitate

Știu, Iepurașule ce as scoți din mânecă să nu mă lași în tabăra aleasă de mine. „Teroriștii, pericolele din lume!”
Ești rău și nu ai dreptate deloc! Suntem monitorizați pe toată durata taberei, accesul în campus și în școală fiind ultrasecurizat, iar în caz de urgență se asigură telefon 24/24 de ore.

 

Raportul ofertă-preț

Raportul ofertă-preț este fabulos! Tarifele sunt următoarele:
2 săpt. Iulie 8, 15, 22, 29, August 5, 12    £ 2500
3 săpt. Iulie 8, 15, 22, 29, August 5         £ 3750
4 săpt. Iulie 8, 15, 22, 29                        £ 5000.
Se oferă o formare completă a personalității adolescenților care nu poate fi plătită cu tot aurul din lume!
Pachetul educațional cuprinde:
1)Cazare și pesiune completă
2) Materiale studiu, accesul la săli, laboratoare, studiouri, terenuri de sport, certificatul de absolvire al cursului
 3) Pachete săptămânale de excursii
4) Activități sportive și de divertisment
5) Asigurarea securității și monitorizarea cursanților

Făgăduiește-mi că mă lași în tabără!

Cât de mult mă iubești, Iepurașule? Hai, blănosule generos, făgăduiește-mi că-mi vei aduce de Paște un loc la tabăra educațională aleasă de mine!
Cu speranță,
E.S.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu