Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 6 decembrie 2016

Colindători prin viața noastră

Dacă la ceas de iarnă feerică obișnuim să ne colindăm unii altora casele și gândurile, în tot timpul anului primim cete de colindători prin viețile noastre.
Avem nevoie să ne intersectăm existențele, să ne așternem covoare de gânduri și idei la picioare, să împărțim paharul cu apă și bucata de pâine. Colindătorii autentici sunt puțini. Ei vin să aducă bucuria și să ne întărească în clipele de încercare de aceea sunt ei înșiși colinde autentice. Mulți aplică principiul: vânzare-cumpărare în trecerile lor prin destinele semenilor. Cumpără de-aici pe un preț bun și vând mai departe scump de tot sau iau gratis obținând profit maxim.
Să nu uităm colindătorii batjocoritori care fac întotdeauna caz de suplețea lor spirituală. Ei anulează orice valoare, sarcasmul lor fiind patologic și amendează pe cei care nu le gustă glumele, dar dacă îndrăznește cineva să le întoarcă într-o manieră similară colindul, se fac foc și pară!
Oamenii care ne colindă viețile se nasc și mor. Pe unii i-am uitat deja, alții bat simultan cu inimile noastre.
Există colindători de o secundă, o oră, o zi sau o noapte și oameni care revin mereu să ne ofere, să ne trasmită sau să ne roage ceva...Înclin să cred cred că toate întâlnirile noastre omenești sunt proiectate regizoral de sus, iar colindătorii vieților noastre sunt profesorii care ne predau lecții autentice, contrafăcute, usturătoare sau plăcute.
La ceas de sărbătoare hibernală, SĂ NE FIM UNII ALTORA COLINDĂTORI AUTENTICI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu