Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 4 octombrie 2016

Black Tie în sezonul nunților și al belșugului

Cum curge parfumul strugurilor în văzduh, baletul frunzelor colorate în aer, mustul pe covorul roșu al gâtului, cursa salvatoare a cocorilor pe autostrada cerului, așa se umplu sticlele cu nunțile cunoscuților și prietenilor toamna. E sezonul recoltei iubirii, când se culeg roadele rezistenței și abnegației adevărate, iar martorii sunt invitați să participe în costum de gală...
Să alegi o ținută elegantă, comodă, care să nu te strângă la buzunare și să nu declanșeze comentarii răutăcioase este dificil, mai ales că magazinele sunt pline cu rochiile de nuntă lucioase, în culori stridente, cu mii de volane, mături textile pentru trotuare și localuri. Rochiile de seară dubios de ieftine seamănă mult cu cârpele de șters praful. Să porți rochii scurte când ai picioare groase, câteva kilograme în plus și destule primăverii la activ înseamnă să te sinucizi stilistic. Să îngroși rândul purtătoarelor de rochii negre, alegând o ținută funebră din cap până-n picioare s-ar putea să atragă energii negative asupra mirilor sau mai superstițios spus, să dai impresia că ai venit la decesul dragostei lor, nu la triumful iubirii...
 În plus, lumea a devenit o pepinieră de critici de modă. Să nu aștepți clemență din partea „duduiei care se asortează cu găina” sau a celei „cu buze cât basca”, mai ales dacă mizezi pe naturalețe!
Iată câteva sfaturi utile pentru a face față cu brio presiunii alegerii ținutei potrivite pentru nunțile autumnale:
1) Nu uita că o haină elegantă este pusă în valoare numai dacă este dublată de o atitudine decentă! Lăsarea intenționată a etichetei pe produs pentru a se vedea numele firmei și prețul, comentariile arogante privind rochiile simple ale celorlalte contracandidate, urâțesc și pătează chiar și cea mai frumoasă rochie!
2) Trebuie să admiți că ești supusă greșelii, prin urmare poți să o dai în bară cu ținuta ta, de aceea este bine să ai pus bine planul B! În cazul în care vezi că lumea te ocolește cu privirea, iar grimasele sporesc concomitent cu apariția ta este cazul să te schimbi!
3) Oricât de elegantă ar fi, rochia care nu te lasă să respiri și să te miști în voie, nu reprezintă o alegere fericită. Nu uita că la nuntă te ospătezi, dansezi, te miști! Ar fi oribil să plesnească hainele pe tine în fața tuturor!
4) Încearcă să alegi eficient ținutele, astfel încât să nu blochezi banii într-o rochie pe care o îmbraci de câteva ori la nunți, ci pe care o poți purta cu drag, decență și eleganță și la un concert sau la o serbare, dar și la ziua unui prieten!
5) Pantofii foarte înalți seamănă de cele mai multe ori cu papainoagele! Prăbușindu-ne de pe picioroange în plină defilare sau în timpul dansului, oferim de asemenea o tragi-comedie de neuitat!
Am spus toate acestea la un pahar de sinceritate, ca un povestitor experimentat, căruia este posibil să i se fi rupt vreun toc la o nuntă sau să fi suferit din cauza grimaselor celor din jur. Nimic din ceea ce-i omenesc nu mi-este străin, de aceea am ajuns la concluzia că simplu, elegant, comod sunt firmele care recomandă cel mai bine o ținută.
Chiar dacă oamenii se amețesc în timpul ospețelor, bunul gust nu cunoaște starea de ebrietate, decât dacă lipsește cu desăvârșire. Nimeni nu ar avea de comentat să mă vadă cu această rochie la cea mai simandicoasă petrecere autumnală!
Pantofii cu toc vor fi la fel de simplii, puțin mai veseli decât rochia...Înveșmântată în culorile nopții, care avantajează orice ten și îmi scoate în evidență culoarea ochilor mă voi strădui să mă port ca o zână bună, nu ca o vrăjitoare sau ca o zgâtie de fată!
Înclin să cred că nu am nevoie de planul B, dar îl voi pregăti cu minuțiozitate. Mai rămâne să-mi asortez partenerul, căutându-i o cămașă cu mânecă lungă în ton cu ținuta mea.
Cu aceste ținute, gânduri și atitudini particip la SuperBlog 2016!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu