Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 7 octombrie 2016

Copiii Europei


Copiii reprezintă viitorul umanității, de aceea ar trebui să investim tot ce avem material și spiritual în pregătirea lor pentru viață. Din păcate, pe lista de priorități a Comisiei Europene nu figurează nici copiii, nici sănătatea spirituală a oamenilor.
În Europa, există prunci care cresc într-un climat tensionat, ferindu-se în fiecare clipă de mânia părinților alcoolici, care-și pierd controlul când le lipsește sticla cu alcool. Copilul lovit cu putere și ură ajunge în spital și crește fiindu-i frică de ziua de mâine.
Casa cu acoperișul transformat în stropitoare și pereții care stau să pice îl determină pe copil să se rușineze cu el însuși. În societate, el este tratat ca fiind vinovat de sărăcia și dezordinea în care este condamnat să trăiască!
Copilul brutalizat, copilul sărac, copilul nedreptățit se înrăiește și nu poate fi vindecat de amărăciunea din sufletul său toată viața. Fără să vrea simte nevoia să zgârie, să se agațe de cei din jur, să țipe ca și cum ar atrage atenția că are nevoie de ajutor asemenea unui animal încolțit. Din păcate se întâmplă ca și educatorul să pedepsească aspru un asemenea copil, înainte de a-l înțelege sau a-l ajuta!!!
Aspectul și mai dureros apare atunci când viața unui copil este pe cale să se stingă, când acesta a fost condamnat de la naștere la suferință și nu se găsesc câteva mii de euro pentru operația care i-ar aduce însănătoșire sau i-ar prelungi zilele. Cazurile umanitare nu sunt pe agenda U.E, de parcă suntem mai mult bancheri sau afaceriști decât OAMENI!
Programul o pâine și câteva fructe pe zi pentru fiecare copil european se dovedește o necesitate, în condițiile în care există viitori cetățeni care nu au ce mânca. Școli și programe de excelență pentru copiii bătrânului continent trebuie să se nască, iar în acele instituții știința să fie completată de valori umane cum ar fi: bunătate, empatie, altruism.
Conducătorii Europei, oferiți-le copiilor excursii prin toate țările, deschideți-le porțile muzeelor și ale laboratoarelor, fiți buni și drepți cu ei!
Dragi bloggeri, susțineți cauza copiilor Europei în noua ediție a Concursului Reporter și Blogger European!
Până pe 31 octombrie 2016 mai este timp pentru trimiterea celor trei materiale (comentarii, analize, reportaje, interviuri...) pentru a fi evaluate de juriu. Premiul cel mai de preț este să tragem împreună un semnal de alarmă pentru ca Europa să acorde toată atenția materială și spirituală copiilor săi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu