Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 30 septembrie 2016

Bucuria mișcării salvează copilăria!


E-atât de trist că s-a tehnologizat copilăria, că trăim cu toții mai mult virtual decât real! Mi-e dor de glasurile cristaline de copii strigând: „Țară, țară vrem ostași”.
„Țăranul de pe câmp” a dispărut, „Omul Negru” apare doar în jocurile de pe tabletă, vântul nu mai mângâie obraji cruzi și îmbujorați și nu mai răvășește plete bălaie. Soarelui îi este dor de cetele de copii făcând hărmălaie în toate anotimpurile, încercând să prindă norii sau stelele cu mâna.
Ce mult a trecut! „Țară, țară vrem ostași” parcă nici nu a existat, fiindcă și soldații sunt pe cale de dispariție. Educatorul sau părintele se află în criză de timp și nu coboară la mintea celui care are nevoie să-l inițieze în joc...
Tableta fură legământul sacru pe care copilul îl poate face cu natura, fură cea mai frumoasă și nevinovată perioadă a vieții: vârsta zânelor și a zmeilor, copilăria. Sacii cu jucării deschid doar apetitul pentru cumpărături și cadouri scumpe, căci micuții nu mai știu să se bucure. După două-trei zile de entuziasm pentru jucăria nouă, acesta este părăsită într-un sac ce va fi donat copiilor săraci...
De dragul jocului magnific alături de alți copii și de părinți, pe 1 octombrie, 2016, la Slatina este organizat evenimentul BUCURIA ÎN MIȘCARE.
Caravana de joacă deschide porțile împărăției jocului. Omuleții învață să negocieze, să coopereze cu bucurie, dar și să respecte reguli.Copilul trebuie învățat de mic să lupte pentru a câștiga, dar și să accepte cu demnitate înfrângerea.
La Slatina va fi patria competițiilor sportive, a concursurilor și a jocurilor românești de altădată. Bucuria va da în clocot.
Să ratezi BUCURIA ÎN MIȘCARE înseamnă să ratezi întîlnirea cu propria copilărie și să-ți privezi copilul de adevăratele jocuri
Să mergem cu toții la Slatina pe 1 octombrie, la izvoarele copilărie adevărate! Să rejucăm cu nostalgie, dar și cu dragoste jocurile care ne-au aureolat copilăria!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu