Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

vineri, 16 septembrie 2016

Portretul Sămădăului modern.

Lică Sămădăul există, l-am văzut rozându-și cu patimă mustața și în zilele noastre. Deși Slavici i-a precizat sexul, el este produsul fără sex al spiritelor demonice cărora posesorul le-a permis să dezvolte adevărate colonii în sufletul său. El păzește porcii judecătorilor și superiorilor săi numai pentru a-și impune supremația în locurile care consideră că i se cuvin.
Mâinile sale fine nu vor executa niciodată treburi murdare. Ilegalitățile le comite pe semnăturile și răspunderea altora. Sămădăul tuturor timpurilor își ține dușmanii aproape și îi determină să comită erori prin care să-și sape singuri groapa. Fără Dumnezeu, personajul diabolic nu are mamă, nu are tată, nu are milă față de văduvă sau de orfan. Jefuiește, ucide fizic și spiritual, incendiază pentru a șterge urmele fărădelegilor sale. Oamenii îl privesc consternați; când îl cred prins, atunci alunecă asemenea unui pește și cade mereu ca pisica în picioare.
Dacă știți un Sămădău modern și sunteți revoltați că încă mai circulă liber alături de dumneavostră, vă umilește și vă face viața amară, fiți răbdători! va veni ziua în care își va zdrobi singur capul de primul copac ieșit în cale...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu