Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 4 iunie 2016

Alegeri nefericite.


Alegerile nefericite ne marchează negativ întrega viață conducându-ne în mod cert către colaps. Iată în ce mod ne facem rău singuri:
1) alegând să rămânem mediocrii. Se crede în mod eronat că poziția de mijloc este cea mai confortabilă, dar acolo poți fi strivit de elite sau de cei care vin la urmă. Este o adevărată crimă să risipești potențialul de dezvoltare individuală, alegând umbra. Până când să stai în umbra celor puternici? Copacul falnic pe care mizezi se poate prăbuși peste tine.
2) ruinându-ți viața singur. Momentele de maximă suferință, clipele acelea când nu te crezi bun de nimic, pot fi utilizate constructiv. Alcoolul, violența, suferința nu produc vindecare, ci agravează rănile fizice și spirituale.
Dacă nu v-am convins, gândiți-vă serios la satisfacția dușmanilor care constată că sunteți un om care se învinge singur, fără să fie nevoie să concureze cu ceilalți.
3) înlocuind pe cineva drag, pe care l-am pierdut, cu un surogat, mergând pe principiul „cui pe cui se scoate”.
Oamenii care au inima frântă de o despărțire recentă se aruncă pripit cu capul înainte într-o altă relație, deși nu se simt împliniți prin ea. Suferința anterioară este multiplicată, ba chiar o transferăm și asupra nenorocitului pe care l-am ales ca înlocuitor.
4) fiind mereu persoana de treabă, care nu poate refuza vreun serviciu colegilor, vecinilor, membrilor familie.
Sunt momente în care trebuie să spunem :„NU” din demnitate sau pentru a nu uita acest cuvânt...
5) acceptând să fim marionete în mâinile celorlalți.
6) alegând să fim companii respingărtoare prin firea certăreață, tendința de a contrazice sau lamentațiile care monoplizează dialogul.
7) afișând lipsa de încredere în propria persoană care ne erodează interior.
8) construind tot ceea ce avem pe minciună, fraudă și furt.
Alegerile nefericite sunt numeroase, iar prețul acestora este atât de scump, încât ar trebui să gândim de mii de ori înainte de a decide să ne facem singuri răul. Vor avea grijă de asta alții, iar noi trebuie să le parăm loviturile!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu