Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

miercuri, 29 iunie 2016

S-a abrogat vacanța-n stup...chiar și pentru trântori

Regina bătu din palme să se înfățiseze toate lucrătoarele în fața ei.
-Fetelor, este vară! Vară! Teiul este înflorit, crinii la fel, florile de câmp răspândesc o aromă amețitoare, dar și rapița are proprietățile ei. Nimeni să nu lenevească fiindcă am să poruncesc să i se taie capul fără milă! (Șoptit): Vă spun un secret. Tocmai am semnat un decret prin care am abrogat vacanța chiar și pentru trântori.
Departe, într-un colț de stup, o doică sătulă până peste cap de muncă, având baticul alb căzut pe antene, șopti către colega ei de serviciu:
-Ei îi convine. Se  împerechează și depune ouă, plus că ne conduce pe noi, dar eu m-am săturat să curăț camerele din care a ieșit puietul, să-l hrănesc și să-i ascult țipetele stridente. De ce numai ea să se bucure de farmecele trântorilor? De ce numai ea să depună ouă, iar noi să avem grijă de puiet?
Regina continuă pe ton imperios:
-Strângeți cât puteți de mult! Avem nevoie de ceară, de miere, de polen și nectar pentru cosmetice naturale 100%, energovitalizante, miere, vin și oțet. Doar prin activitatea noastră intensă Complexul Apicol va putea să satisfacă toate comenzile.
Albinele lucrătoare, în salopete negre cu dungi galbene o ascultau lucrând. Ele făceau ceara, puneau în borcane cu etichete polenul, transformau nectarul în miere și aveau grijă ca aceasta să nu curgă.
-Ia te uită, ce exces de zel la ele! Lucrează și în timpul ședinței de lucru.Or fi crezând că le premiază regina, dar se vor alege cu praful de pe tobă...ăăă de pe florile de la marginea drumului!
Albinele culegătoare își transmiteau ordinele pe rând, în timp ce intrau și ieșeau din stup. Glasul reginei și zumzetul lucrătoarelor de tură lungă îl trezi pe trântor, „elita națiunii stupului”, care ieși foarte supărat și întrebă între două căscături:
-Ce se-ntâmplă aici? Nu știți că lumea mai și doarme? Credeți că este ușor să fii trântor?
Regina își strânse rochia și zbură afară din stup, atrăgându-l după ea. Venise ceasul morții, fără ca el să știe. Trântorii se trezesc din somn să se-mperecheze, apoi mor, lăsând pe alții să aibă grijă de copiii lor...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu