Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 19 iunie 2016

Salvatorul de vieți...

Dintre toate profesiile universului, cele care au ca prioritate salvarea vieții celorlalți sunt cele mai nobile. Salvatorul de vieți trebuie să fie la post mereu pentru a-l smulge energic pe cel cuprins de brațele reci și insistente ale morții.
Fie că este medic, salvamar, salvamontist sau polițist el își sacrifică viața pentru o altă viață, fără să emită pretenții de celebritate pentru „fapta sa banală”. Mulți au căzut secerați de simțul datoriei devenind martiri anonimi, lăsându-și familia să trăiască în sărăcie și durere. Oare merită un politician, oricât ar manifesta el „spiritul elitist”, să aibă salariu sau venituri mai mari ca ale lor???
Deși pare incredibil, există și salvatori de vieți voluntari, care nu primesc salariu pentru curajul de a înfrunta moartea din prea multă iubire pentru semeni, din milă sau respectarea cu prețul vieții a principiului:„Nu lăsați niciun semen să moară, orice ar fi, fiindcă viața este cel mai prețios bun din univers!”
Cistit ar fi să evoc și salvatorul de vieți care stă în spatele luptei pentru supraviețuire și cu un sfat sau o mână întinsă prelungește existența semenului său. Este ușor și crud să împingi în brațele sinuciderii pe cineva apropiat vorbindu-i de lipsa sa de valoare, deși în orice om se află un zăcământ de comori, anulându-i stima de sine până la exasperare, dar  este sublim de divin să încurajezi și să-l faci să descopere cât de mult înseamnă pentru cei apropiați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu