Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 25 iunie 2016

Viața adevărată a bebelușului începe în cărucior

Și-acum îmi vine să râd când burta mămicii mele stă să plesnească, iar doamne în toată firea o opresc pe stradă să-i spună:
-Felicitări, vine barza curând!
Atunci mă rostogolesc, mă mișc, fac acrobații să vadă că nu mă aduce nicio barză. Se poate să nu știe adevărul până la vârsta asta???Eu nu m-am născut încă, dar îl știu...
Mama suferă acum de sindromul„cuibului” sărmana. A trecut de faza poftelor când îl trimitea pe tata la miezul nopții să-i cumpere ciocolată și fructe. Voi face și eu la fel. Am să țip cât îmi ia gura că mor de poftă, iar ei se vor duce să-mi aducă.
După ce mi-a ales pătuțul, hainele, mobilierul pentru camera mea, aleargă la toate site-urile și magazinele cu cărucioare copii căci va trebui să-și plimbe comoara vie prin parc. Nu credeam să fie atâtea cărucioare pentru mine adunate la un loc cărucioare bebe, cărucioare pentru copii: cărucioare Abc Design, cărucioare Peg Perego, cărucioare Coletto! Voi avea mașinuța mea pe patru roți din ziua în care mă voi întoarce de la maternitate. 
Dar până la a cumpăra urmează o adevărată corvoadă. Bărbații știu ce înseamnă să te duci cu femeia la cumpărături, mai ales când are toane fiindcă hormonii își fac de cap. Stă ceasuri întregi și analizează cărucioarele sport, cărucioarele 2 în 1, cărucioarele 3 în 1 și cărucioarele pentru gemeni și îi spune cu voce înmuiată în lacrimi:
-Ce frumos ar fi fost să avem gemeni, dragul meu! I-aș fi îmbrăcat la fel și le pregăteam în același timp biberoanele!
Eu, să o atenționez, o lovesc ușor cu piciorul în burtă. Primul motiv că doresc să fiu singur pentru un timp: copil unic, nepot unic și al doilea; să aleagă mai repede că m-am plictisit și îmi este somn!
-Tot vreau să-l fac fotbalist, spune tata, să alegem un cărucior sport!
Închid ochii. Urmează o criză conjugală.
-Fotbalist???De aceea m-am chinuit eu nouă luni, dragă, să-l văd alergând pe teren după o minge pe băiatul mamei? Să-l lovească cu mingea în cap și cu cotul în plex? Să meargă în cantonamente, iar mămica să atea cu sufletul la gură acasă? Medic îl fac și gata.
-Să stea nopțile de gardă și să moară de foame. Bine te-ai mai gândit.
Noroc că ne aflăm într-un magazin online că altfel vânzătoarea ar râde în hohote. Mă și mir că după atâtea păreri contradictorii, când zăresc Cărucior Cobra PLUS ABC Design (Culoare: Rio), spun amândoi în cor:
-Asta era! Prințișorul nostru va fi plimbat în acest cărucior!

Sună promițător. Dacă acum îmi iau un cărucior de 2,221 Lei, mai târziu îmi vor cumpăra o limuzină. Păcat că nu voi vorbi atât de repede, încât să le spun celorlalți bebeluși la semafoare:
-Uitați-vă bine la mine! Mă plimb într-un cărucior de 2, 221 lei!
O căciulă de bani. pe care-i merită cu prisosință fiindcă: unghiul scaunului căruciorului poate fi ajustat prin rabatare în funcție de poziția copilului, reducând presiunea asupra coloanei vertebrale, parcarea se poate face simplu, cu frâna de mână, suspensiile sunt integrate in 3-moduri , roata din față poate fi blocată sau pivotanta, scaunul ergonomic asigură un somn confortabil si nelimitat.
Eu nu înțeleg nimic din toate aceste explicații, mai târziu voi descoperi calitățile „autoturismului personal pentru bebeluși”, până atunci mă plimbă un cărucior viu pe care-l iubesc din tot suflețelul meu!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu