Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 30 iunie 2016

Cum am ademenit Sânzienele cu Ice tea de la ArtaCeaiului.ro...

Noapte de Sânziene. În grădina casei mele suntem adunați cu toții. Printre trandafiri, sub teiul ce-și picură nectarul și lângă crinii imperiali ce ne amețesc cu parfumul lor se află tot ce am mai drag și mai scump în această lume: familia și prietenii. Gheața este reîmpropătată din sfert în sfert de oră, ceaiul este preparat la foc continuu. O vrajă și Cherry Berry ne înroșește paharele. Parcă toate livezile din lume și-au concentrat roadele în această licoare: ceai negru, hibiscus, stafide, soc, arome, coacăze negre, zmeură și tarte cu vișine și fructe de pădure.
Stropii de rouă toarnă argint în paharele noastre. Licuricii privesc cu ochi de lumină festinul nostru.
-Sper că nu ați făcut nimic rău astăzi, căci în noaptea acesta trec prin văzduh Ielele/Sânzienele. Sunt fete atât atât de frumoase, încât la vederea lor rămâi mut de uimire, iar muțenia ține toată viața dacă sufletul îți este rău. Ele încing o horă printre florile pădurii, iar unde calcă tălpile lor goale, ierburile acelea sunt de leac. Pot vindeca orice, chiar și de nenoroc. Pletele le flutură-n vânt, iile le saltă pe sâni, ochii aruncă scântei în jur, frumusețea lor seceră inimi și graiuri.
-Iele, Iele, Sânziene, strigăm ca niște nebuni,/ Cu păr de fum/Cu ochi de foc/Ce vindecă de nenoroc!”
Deodată văzduhul se umple de râsete diavolești, apoi de voci îngerești. Le vedem jucând nebunește hora, brâul, sârba, ardeleana pe caerul norilor, coborând deasupra capetelor noastre. Prietenul meu mai vrea ceai, dar nu mai poate articula. Îmi face semn cu mâna să torn din ceainic și să pun multă gheață. Își trece un cub rece peste buzele fierbinți, apoi îi rămâne un strop de ceai de chihlimbar în colțul gurii.
Una dintre Sânziene a picat din cercul magic fărâmându-l. Îi ia ceașca din mână și dă băutura peste cap într-o clipă.
-Doamne, ce minunăție răcoritoare beau pământenii ăștia, dragelor! Noi le dăm înapoi graiul, ei să ne dea ceaiul și să plecăm să nu ne prindă zorile!
Dacă nu am mai putea comanda altul pe Arta Ceaiului.ro, am prefera să rămânem muți.
-Ielele, Sânzienele merită, le spun prietenilor împăciuitoare. Acolo, în cer nu pot comanda ceai 100% natural, iar în orice caz, dacă l-ar comanda pe pământ, le-ar lua mult timp până ar bea prima cească, în timp ce la noi comenzile ajung în 24-48 de ore. Ielele, Sânzienele ne pot vindeca pe noi de nenoroc, dar nu pot scăpa de nenorocul de a nu avea acces direct la Ice Tea...
După ce au luat ceaiul s-au prins în horă și au dispărut pe-o rază de lună, nu înainte de a ne striga:
-La anul, ne întâlnim în același loc! Nu uitați, să aveți același ceai, dacă mai vreți să mai vorbiți!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu