Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 23 iulie 2016

Bani pentru sănătatea fizică și spirituală a cetățeanului european


Avem Parlament European, locul în care mai marii Europei aprobă legi și conturează bugete. Avem Curte de Justiție Europeană, unde pot apela nedreptățiții bătrânului continent. 700 de miliarde de euro așteaptă să fie investiți, iar suma aceasta reprezintă noi locuri de muncă. Planul de investiţii al lui Juncker a fost gândit pentru noi, europenii. „Sunt cetățean european” și am dreptul la sănătate, la cultură și la înnobilarea spiritului meu într-un spațiu securizat, de aceea mă întreb, de ce nimeni nu s-a gândit până acum:
1) Să înființeze cel mai mare spital european, cu cel mai bun personal de pe continent și aparatură de ultimă generație, dar mai ales dotat cu empatie și iubire față de pacienți. Un spital european pentru arși, pentru bolnavii de cancer, pentru copiii care-și trăiesc ultimele clipe pe acest pământ. Accesul să fie fără pașaport și fără pile, costurile de spitalizare să fie suportate de UE. Evident că pentru transparență, fiecare stat membru să aibă dreptul la un număr agal de pacienți. O clădire nouă ar însemna lispsa infecțiilor de tot felul care intră în pereții locației și greu poate fi scoasă din spațiu închis.
2) Să se înființeze Universitatea Europeană, instituția de învățământ superior care să ne țină pe continent valorile. Aici să predea cei mai renumiți profesori din Europa și să studieze cei mai merituoși studenți. Să se acorde burse de cercetare pe domenii și pe proiecte, beneficiarul având obligația să prezinte la sfârșitul perioadei produsul care să revoluționeze omenirea.
3) Să se înființeze celule de combatere a terorismului,  să se acorde premii și burse specialiștilor care depistează la timp atentatele sau celor care le previn.
4) Să se deschidă Restaurantul Națiunilor Europene, în care turistul să poată servi preparate din ce țară dorește, într-un cadru ce definește naționalitatea respectivă, să asculte muzică populară din țara aleasă, să se bucure de dansurile tradiționale și de o expoziție de unde își poate cumpăra produse specifice.
5) Europenii care fac trafic de persoane, în epoca noastră sau practică sclavia să fie pedepsiți cu executarea unei munci în folosul comunității europene în cel puțin patru state membre UE: sub supraveghere să participe la salubrizarea orașelor, la îngrijirea parcurilor și grădinilor publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu