Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

duminică, 17 iulie 2016

Orice om are un preț!


Chiar dacă nu toți oamenii pot fi cumpărați, orice om are un preț, de aceea să ne deprindem a-i evalua corect. Există oameni așa de scumpi în viețile noastre, încât nu am putea să-i răsplătim cu toate averile din lume: mama care ne-a dat viață și este educatorul nostru permanent, cu nopțile sale de veghe când aveam febră, învățătoarea care ne-a condus mâna spre împărăția scirsului și ne-a deschis ușa raiului lecturii, medicul priceput care ne-a zmuls din ghearele morții, sora, fratele, care ar intra și în foc să ne salveze, prietenul adevărat care ne apără reputația și-n lipsă și care nu divulgă spovedaniile noastre, chiar torturat de-ar fi!
Orice om are un preț prin el însuși, dar și prin serviciul pe care ni-l face sau prin forța de muncă pe care ne-o pune la dispoziție. Cel care înfruntă înălțimea pentru a ne repara acoperișul prin care se văd norii sau prin care plouă și ninge, merită să fie bine plătit, chiar dacă din modestie cere puțin.
Omul care ne sapă culturile, care ne cosește iarba și ne strânge fânul merită omenit din plin, fiindcă ne scutește de efort și de suportarea intemperilor.
Să fim bine atenți! În prețul unui om includem în mod nedrept neșansa. Dacă nu a putut învăța din motive financiare sau oricare ar fi ele, asta nu înseamnă că trebuie să ne batem joc de munca grea pe care o face pentru noi și să-l retribuim de mântuială!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu