Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

luni, 18 iulie 2016

Intrigantul sentimental


Intrigantul sentimental se insinuează în ceea ce simte cel din jur, fără să fie invitat. Este tipul persoanei impertinente, care se așază nepoftită în fața sufletului tău și te întreabă:„De ce-l iubești? Nu se merită, dragă! Ascultă-mă bine! Îți spun eu pe cine să urăști, cu cine să fii prieten, de cine să te desparți și pe cine să iubești. Sunt omnicunoscător!”
Singurul mod de a-i para insistența este acela de a-l trage de mânecă pe față, fără rușine:„Fiindcă ești omniscient, de aceea viața ta este un dezastru!”
S-a întâmplat să încerce să-mi facă ordine în viață, pe un aspect dat, tocmai oamenii care erau deficitari pe acel segment al experienței. Exact cum un iubitor de fotbal spune ce ar face el dacă ar fi antrenorul Naționalei. Pe-atunci eram prea copilă să-i pun la punct. Mi se părea normal să-și dea cu părerea cel din jur despre cum trăiesc, dar acum imixiunea în afacerile sentimentale ale altcuiva mi se pare o obrăznicie. Dai sfaturi, numai dacă ești invitat și atunci cu multă delicatețe.
Vorbeam cu un unchi despre un fost coleg de serviciu. Când l-a văzut vorbind cu o fată, i-a vorbit o lună întreagă despre nasul mare al acesteia, iar peste două luni o ducea la altar...Nu-l mai deranja nasul.
Este adevărat că o relație sentimentală șubredă se va prăbuși, cu ajutorul intrigantului sentimental sau fără, dar astfel de oameni, fără preocupări serioase, ar trebui puși la punct.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu