Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

sâmbătă, 16 iulie 2016

Când cineva își depășește limitele pentru tine...

Omul are limite pozitive și negative. În funcție de înrâurirea pe care o avem asupra unei persoane se întâmplă adesea să observăm că aceasta este gata să-și dea și sufletul, numai să devină vizibilă pentru noi.
Lucrul acesta spune mai mult decât cuvintele. Oare de ce o face? De ce dorește să ia un permis de conducere, să aibă un salariu mare, să obțină diplome, deși înainte de a ne cunoaște se mulțumea cu puțin?
Sunt oameni care alocă ani din viață depășirii limitelor personale pentru „cunoscuții” din viața lor și atunci o fac din următoarele motive:
1) îi iubesc prea mult
2) îi respectă enorm și nu doresc să-i dezamăgească
3) văd în aceștia modele adevărate și nu abandonează lupta până nu ating înălțimea etalonului.
Este alarmant când oamenii își depășesc limitele negative din cauza influenței noastre. În cazul acesta se impune să-i evităm. Să determini un om să se transforme într-o ființă feroce nu este de dorit. Să plecăm departe de cel pe care-l inspirăm malefic, pentru a ne cruța reciproc de suferință și pentru a evita victimele colaterale!
Însă când cineva își depășește limitele pozitive de dragul nostru, merită un credit sporit de atenție. Se cade să cercetăm motivele și să acționăm ca atare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu