Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

marți, 26 iulie 2016

Cea mai prețioasă resursă: tovarășul de joacă

Poți să ai cele mai scumpe jucării din lume, cele mai moderne aplicații pe telefon sau tabletă, degeaba dacă nu ai un tovarăș de joacă în carne și oase! De copilul cu care-ți împarți jucăriile te vor lega amintiri pentru toată viața! Fie că este fratele sau sora ta, ca în versurile:
”Noi suntem doi fraţi, în casă
Şi nu ne certăm deloc,
Şi suntem tăcuţi la masă,
Şi cuminţi în orice loc.

Avem hamuri, cerc şi minge,
Când pe-afară ne jucăm,
Iar când plouă, ori când ninge,
Liniştiţi în casă stăm”(Doi frați cuminți, de Elena Farago)

fie un prieten din copilărie cunoscut la bunici sau la grădiniță, el îți va face copilărie mai frumoasă!
Mă plim cu Matei prin Titan. Mă roagă să-i cumpăr înghețată și câteva jucării, apoi se simte vinovat că Andrei, cel mai bun prieten, este departe:
-Dacă ar fi aici cu noi, i-ai cumpăra și lui ce îmi iei mie, nu?
-Sigur că da!
-Știi, poate vrea Dumnezeu să ne facem mari și să vină și el la liceu în București. Atunci te rog mult, mult de tot să ne scoți pe amândoi în oraș!
Zâmbesc cu subînțeles. Când ei vor fi adolecenți, eu voi fi bătrână. Vor ieși cu fete prin parc și cu tineri de seama lor...
Știu ce-l leagă de Andrei. Săbiile și luptele lor cu uriașii, cola băută pe furiș și guma ieftină cumpărată de la magazilul din sat...
Sper să le pot dărui jucăria minune: Nisipul Kinetic, să învețe să construiască, nu să ruineze, iar prietenia lor să țină o viață! Nisipul în mișcare la tine acasă este cea mai recentă fiță în domeniul jucăriilor, iar  doi copii frumoși și cuminți merită tot ce este mai bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu