Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 21 iulie 2016

Greșeala fatală a unei mame


Una dintre greșelile fatale ale unei mame este să-și facă un idol din propriul copil, iar dacă are mai mulți, să facă diferențe între aceștia. Primul raport al unei astfel de erori este biblic: Rebeca l-a îndemnat pe fiul favorit, pe Iacob să-l păcălească pe fratele său, pe Esau, pierzându-și copiii în aceeași zi.
Dacă nu mă înșel, femeia nu și-a mai revăzut niciodată fiul pe care-l iubea mai mult și a reușit să semene vrăjmășie între frați.
Lucrul acesta se întâmplă în multe familii. Mamei i se pare că unul dintre copii este mai frumos, mai deștept, mai realizat și atunci îl favorizează fățiș determinând frustrarea și gelozia celuilalt. În loc să-și țină familia unită, ea o dezbină. Există și cazuri nefericite în care unul dintre prunci este favorizat pentru că este bolnav, iar mama îl consideră mai slab și îl protejează. Este posibil să existe multe  rațiuni pentru care mama iubește mai mult pe unul dintre copiii ei, este posibil să nu poată distribui uniform afecțiunea ei, dar să aibă discernământul de a nu-și proclama nedreptatea!!!
M-am hotărât să scriu aceste rânduri după ce am aflat povestea unei mame pentru care băiatul cel mic reprezenta lumina ochilor. Pe ascuns, i-a făcut act pe casă, i-a dat bani, tot ce a avut, sperând că la bătrânețe va fi îngrijită de el, dar s-a întâmplat nenorocirea. Băiatul ei a murit departe, l-au ars în străinătate, fiindcă ar fi costat prea mult să îl aducă în țară. Toată investiția ei sentimentală s-a dus pe apa sâmbetei. De supărare, a mai dus-o câteva luni pe picioare, apoi, deși nu era foarte bătrână, a făcut o pareză și a rămas s-o îngrijească băiatul cel mare. Se-nțelege că acesta i-a amintit de greșeala fatală până-n clipa morții...
Mamelor, dacă vă iubiți inegal copiii, fiți vă rog diplomate și nu trâmbițați această eroare sentimentală! Nu știți cu care dintre ei veți rămâne și cine vă va aduce o cană cu apă!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu