Propuneri colaborare

Propunerile de colaborare le puteți trimite pe adresa de e-mail:
elenalarisastan@yahoo.com.

joi, 7 iulie 2016

Păduri de brațe, inimi și picioare în mișcare...

Vântul clatină pletele verzi ale pădurilor tinere, dar și pe cele argintate de vreme ale pomilor bătrâni. Dacă nu ar fi el să scuture crengile de amorțire, acestea s-ar frânge la primele picături aprige de ploaie. Mișcarea demonstrează că tot ceea ce ne înconjoară este viu. Cuvintele se mișcă până ajung să devină poduri, catedrale sau pietre colțuroase între noi. Mai întâi, embrionul lor se formează în inimă, apoi sunt filtrate de rațiune, rumegate bine în gușă și exteriorizate.
Ne mișcăm ca să trăim și trăim ca să ne mișcăm. Pentru îndeplinirea tuturor instinctelor trebuie să acționăm. Ca să ne apărăm viața ne folosim de brațe, de picioare, coordonate de inteligență. Pentru a ajunge la viteza „mântuitoare de moarte” sunt necesare antrenamente periodice dure. Mâncarea nu ne pică-n gură ca para mălăiață. Toate lucrurile acestea le-am învățat cu răbdare de la părinții mei. Ei mi-au povestit de cei mai leneși oameni din sat, tatăl murea de sete, dar în loc să se ducă să-și ia apă striga cât îl ținea gura:
-Traiene, adu-mi o cană cu apă, mă!
După ce au murit părinții, copiii stăteau pe un bolovan morți de foame, dar nu s-ar fi dus la lucru pentru nimic în lume. Fata, dacă îi era sete, se ducea cu o cană la pârâu și o umplea, bea acolo, apoi venea cu ea goală.
-De ce să aduc și pentru frate-miu? Cum m-am obosit eu până acolo, să se ducă și el să-și ia!
Sigur că era nedreaptă, fiindcă împins de foame, el a început să se ducă prin sat cu ziua și îi aducea și ei mâncare.
Apoi, el s-a îmbolnăvit și a stat internat câteva luni. Ea nu a vrut să-și care lemne de la pădure și iarna a găsit-o lumea înghețată de frig!!!
Imobilitatea ucide. Sunt 6 ani de când Dolce Sport organizează cea mai mare oră de sport pentru noi. Trei luni de vară, trei orașe și pădure de brațe, inimi și picioare aflate în mișcare. București, Brașov și Mamaia vor fi animate de competiții și de dorințele organizatorilor de a oferi oamenilor terapia prin sport la scară națională.
Anul acesta va avea loc cea mai mare ștafetă de 100 de metri, desfășurată neîntrerupt 12 ore. La întrecere se poate înscrie oricine, începând de la vârsta de 14 ani și să alerge cât mai multe persoane spre viață, spre sănătate, spre depășirea limitelor fizice. Sportul se poate practica și în clase, cu un instructor „favorit”. Copii au crosul lor, dar există și alergarea amuzantă cu familia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu